Akmal seru boikot KK Mart secara matang

Shopee Sale

Pemuda Umno mengutuk sekeras-kerasnya "tindakan esktrem" keganasan dengan membaling 'molotov cocktail' di kedai serbaneka KK Mart di Kuantan, Pahang hari ini.

Ia kejadian kedua selepas KK Mart di Jalan Bruseh, Bidor dibaling bom petrol pada 25 Mac lalu.

Pada masa sama, Ketua Pemudanya Dr Muhamad Akmal Saleh dilapor Astro Awani menyeru mana-mana pihak yang menyertai kempen boikot KK Mart agar melakukannya secara matang tanpa sebarang keganasan.

"Kita melihat ini juga ini merupakan satu perkara yang salah. Kalau nak kempen boikot tak salah seperti mana kita boikot produk-produk Israel yang lain tetapi sepanjang kita boikot (produk Israel), saya rasa tidak nampak orang Islam dan Melayu yang nak pergi bakar McDonald's atau Starbuck.

"Saya percaya isu yang berlaku ini ada pihak yang cuba mengambil kesempatan di atas perkara itu sendiri. (Tetapi) Jangan buat andaian dulu," katanya seperti dipetik Astro Awani.

Menurut Akmal, dia percaya ada segelintir pihak yang mengaitkan kempen boikot tersebut dengan isu perkauman sehingga mencetuskan bibit-bibit keganasan.

"Kita mohon pihak polis siasat dan beri hukuman yang keras kepada pelaku ini.

MENARIK:  GHRF tak lapor Firdaus Wong pada polis, dakwa tiada tindakan diambil

"Hari ini, kita jangan buat satu andaian sebab kita pun tak tahu siapa yang buat. Mungkin boleh jadi 'orang A' atau 'orang B'.

"Jadi, andaian yang berlaku ini perlulah disiasat dan kalau ada kebenaran, kita minta pihak polis siasat dan kita kenakan hukuman tanpa kompromi kepada sesiapa sekali pun," katanya lagi.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular