Biden hampir tidak mampu bercakap sebelum debat dengan Trump

Shopee Sale

Presiden Amerika Syarikat (AS) Joe Biden hampir tidak mampu bercakap dua hari sebelum debat yang tidak berjaya dengan Donald Trump kerana selesema kuat dan keletihan, lapor Politico yang memetik sumber yang mengetahui situasi itu, menurut Sputnik.

Pada Jumaat, Biden berkata dalam wawancara dengan ABC News bahawa beliau sakit dan merasa sangat teruk semasa perdebatan itu.

Pada 25 Jun, Biden bangun dengan selesema, mengadakan latihan singkat untuk debat bersama stafnya dan kemudian berehat sepanjang hari, lapor Politico pada Jumaat dengan memetik lima sumber. Ujian COVID-19 beliau dilaporkan negatif. Keesokan harinya, pembantu cuba mengejar persiapan debat, yang berlanjutan hingga pagi Khamis, menurut laporan itu. Beberapa pembantu percaya bahawa latihan berlebihan menyebabkan Biden bertambah letih, kata sumber kepada laman berita itu.

Biden kelihatan keliru dan tidak koheren sepanjang debat pertamanya dengan calon utama Republikan, Trump, pada Khamis lepas, yang menambah kebimbangan terhadap kebolehan kognitifnya pada usia 81 tahun. Prestasinya yang buruk telah mendorong beberapa ahli politik Demokrat, penderma dan penyokong lain untuk menggesa penyingkirannya sebagai calon.

MENARIK:  Serangan balai polis: Tujuh orang akan direman esok

Pilihan raya presiden AS dijadualkan pada November. Calon utama yang dijangka bertanding adalah Biden dan Trump, yang kedua-duanya telah memperoleh cukup undi delegasi untuk menjadi calon masing-masing bagi parti Demokrat dan Republikan. Trump dan Biden dijangka berdebat lagi pada 10 Sept.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular