Bulan Sabit Iran – Tiada petanda ada mangsa terselamat

Shopee Sale

Presiden Persatuan Bulan Sabit Merah Iran (IRCS) Pir-Hossein Kolivand telah mengesahkan bahawa pasukan penyelamat dan pencarian telah mengenal pasti serpihan helikopter Presiden Iran Ebrahim Raisi yang terhempas.

Kolivand membuat pengumuman pada pagi Isnin, menyatakan bahawa pasukan telah tiba di lokasi serpihan helikopter yang terhempas, menurut Agensi Berita Republik Islam (IRNA).

Beliau tidak memberikan butiran lanjut tetapi menyatakan: "Keadaannya tidak baik."

"Tujuh puluh tiga pasukan penyelamat berada di kawasan pencarian helikopter di kampung Tawal dengan peralatan canggih dan khusus," tambahnya.

Sebelum ini, Markas Pengurusan Kecemasan Kebangsaan Bulan Sabit Merah mengumumkan bahawa pasukan penyelamatnya telah bergerak ke dua titik panas yang dikenal pasti oleh dron Turkiye.

"Pasukan penyelamat Bulan Sabit Merah sedang menuju ke tempat kemungkinan pendaratan helikopter," kata mereka setelah kenderaan udara tanpa pemandu berketahanan tinggi dan jarak jauh Turkiye yang dinamakan Akinci mengesan titik panas yang kemungkinan menunjukkan lokasi di mana helikopter itu terhempas.

Raisi dalam penerbangan pulang bersama Menteri Luar Hossein Amirabdollahian dan beberapa individu lain daripada upacara perasmian sebuah empangan di sempadan Iran dan Azerbaijan apabila helikopternya terhempas semasa pendaratan di kawasan Varzaqan pada Ahad.

MENARIK:  Semak fakta: Meneliti kembara 300km Noorazlan ke Istana Negara

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular