DFC mohon maaf, nafi bersikap rasis

Shopee Sale

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Darsa Mohammed Faiz Zuhdi menegaskan bahawa restoran mereka tidak bersikap rasis atau perkauman seperti yang didakwa orang ramai.

Katanya, pihaknya tidak bersetuju dengan penggunaan sentimen agama, kaum dan politik demi menarik pelanggan dalam sesebuah perniagaan.

"Kami tak rasis. Kami juga ingin menegaskan bahawa DFC menolak sebarang tuduhan yang mengaitkan (restoran) kami dengan isu perkauman atau keagamaan.

"Kami bersetuju bahawa kita tak perlu main sentimen agama, kaum atau politik dan komitmen kami adalah menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi selaras dengan semangat perpaduan serta saling hormat-menghormati yang merupakan asas konsep Malaysia Madani.

"Justeru, sekali lagi pihak kami memohon jutaan maaf dan berterima kasih atas sambutan yang luar biasa ini," katanya pada sidang media di Restoran DFC Rawang, hari ini.

Tambahnya, pihak DFC mengakui kontroversi yang berlaku adalah berpunca daripada kekhilafan pekerja dan pengurusan syarikat yang terlepas pandang isu berkenaan.

MENARIK:  'Dasar kerajaan mesra penjawat awam tambat hati polis, tentera di KKB'

[Laporan lanjut menyusul]

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular