Hakim tarik diri dari prosiding semakan 204 pekebun durian Raub

Shopee Sale

Seorang hakim Mahkamah Rayuan hari ini menarik diri daripada membicarakan semakan kehakiman oleh 204 pekebun durian Raub terhadap notis arahan pengosongan tanah yang dikeluarkan kerajaan negeri Pahang.

Semasa prosiding mahkamah terbuka yang dianggotai tiga panel, hakim Wong Kian Kheong membuat pendedahan tentang kaitannya dengan Brendan Navin Siva, salah seorang peguam yang mewakili pekebun itu.

Brendan dan peguam lain yang mewakili pekebun dan kerajaan negeri Pahang kemudian menyatakan mereka tidak mempunyai bantahan terhadap Wong dan tiada masalah jika dia kekal sebagai panel.

“Pada pandangan saya, adalah lebih telus untuk saya tarik diri. Saya berterima kasih kepada pihak yang tidak mempunyai bantahan, tetapi untuk memastikan ketelusan dan integriti prosiding, saya masih ingin tarik diri (sendiri),” kata Wong.

Pengerusi panel Supang Lian kemudian menetapkan pengurusan kes hari ini untuk menetapkan tarikh pendengaran baharu, dengan seorang hakim baharu dilantik membentuk panel tiga hakim.

MENARIK:  PTPTN catat terimaan deposit RM17.39 bilion sehingga Dis 2023

Ahli panel lain ialah hakim Azhahari Kamal Ramli.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular