Kanak-kanak lelaki maut lepas terjatuh ke dalam tasik

Shopee Sale

Seorang kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun maut selepas terjatuh ke dalam tasik dipercayai ketika sedang mencari lokan di Taman Tasik Teratai Fasa 2 Serendah, Hulu Selangor dekat Kuala Lumpur.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Supt Ahmad Faizal Tahrim berkata mangsa disahkan meninggal dunia di Hospital Selayang pada 8.55 malam tadi selepas dikejarkan ke hospital berkenaan untuk menerima rawatan.

Beliau berkata pihaknya menerima aduan MERS 999 berhubung kejadian itu pada 6.04 petang dan siasatan awal mendapati mangsa tergelincir ke dalam tasik tersebut sebelum beberapa rakannya meminta bantuan orang awam di kawasan sekitar.

Menurut Ahmad Faizal tiga anggota polis tiba di lokasi kejadian pada 6.08 petang dan mangsa dikeluarkan dari tasik itu dengan bantuan orang awam pada 6.52 petang.

“Pada 7 malam, tujuh anggota bomba bersama sebuah jentera bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu sampai di lokasi dan telah memberikan pertolongan kecemasan kepada mangsa kerana ketika itu masih ada denyutan nadi,” katanya dalam kenyataan malam ini.

MENARIK:  Isu stoking: Tindakan tegas perlu diambil jika berlaku kecuaian - Ikim

Mangsa katanya dibawa ke Hospital Selayang untuk diberikan rawatan lanjut namun disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular