Kekal tenang, teruskan boikot – Akmal

Shopee Sale

Meskipun Umno telah mengarahkan sayap parti itu menghentikan isu stoking tertera kalimah Allah, namun ketua pemudanya, Dr Akmal Saleh memberi bayangan kempen boikot terhadap kedai serbaneka KK Mart akan tetap diteruskan.

Dalam satu hantaran di Facebooknya, Akmal berkata pemimpin tidak perlu gentar membawa suara rakyat yang telah membuat keputusan.

"Pemimpin perlu membawa suara rakyat tanpa rasa gentar. Rakyat sudah membuat keputusan mereka tanpa sebarang paksaan.

"Kekal tenang dan teruskan boikot secara aman. Kekal berprinsip," tulisnya.

Terdahulu Malaysiakini melaporkan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno melalui Presidennya Ahmad Zahid Hamidi telah mengarahkan supaya ketua pemuda parti itu berhenti daripada terus memainkan isu stoking tertera kalimah Allah.

Ahli MKT Umno, Bung Moktar Radin yang memaklumkan perkara itu berkata arahan tersebut selaras dengan titah Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim Sultan Iskandar supaya menghentikan isu berkenaan daripada terus menjadi polemik.

Katanya, tidak timbul soal bersetuju atau tidak dengan tindakan Akmal menekan KK Mart dalam isu itu kerana Umno telah membuat keputusan mahu perkara itu dihentikan.

"Presiden Umno sudah minta Akmal (menghentikannya) dan menjelaskan bahawa KK Mart tidak membuat peranancangan mengenai perkara itu, kita terima hakikat perkara itu perlu dihentikan.

"Yang di-Pertuan Agong juga menitahkan supaya menghentikan isu itu dan bagi saya itu sudah memadai," kata Bung seperti dipetik Berita Harian ketika ditemui pemberita pada Majlis Berbuka Puasa Umno Sabah bersama media dan anak yatim, di Kota Kinabalu, malam tadi.

MENARIK:  Mahadi dalam senarai amaran, QGB serah dokumen pada SC

Sebelum ini MKT Umno merestui tindakan Akmal dalam mempertahankan kesucian kalimah Allah susulan penemuan stoking tertera kalimah Allah di kedai serbaneka KK Mart.

Selain KK Mart, Akmal juga turut menggerakkan kempen boikot produk usahawan kosmetik Aliff Syukri susulan video raya melampau yang didakwa menghina kesucian Ramadan.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular