K’jaan tak mahu isu stoking ‘ditunggang’ pihak berkepentingan

Shopee Sale

Ahmad Zahid Hamidi berkata, isu stoking tertera kalimah Allah perlu ditangani segera dan tidak boleh dipandang ringan oleh sesiapa pun.

Timbalan Perdana Menteri itu berkata ketika kerajaan yakin perkara itu tidak lagi berlaku pada masa depan, langkah segera perl diambil untuk mengelak ia menjadi lebih buruk.

"Kita (kerajaan) tidak mahu ada yang mengambil ringan apatah lagi yang mengambil kesempatan.

"Kita mesti menyelesaikan dengan segera masalah ini agar ia tidak disalah tafsir, tidak ditunggangi oleh mereka yang berkepentingan," katanya kepada media di Maktab Rendah Sains Mara Trolak di Slim River, semalam.

Rakaman itu dimuat naik program berita Hotspot, di media sosial milik Astro AEC.

Isu stoking yang dijual di dua premis KK Super Mart di Petaling Jaya mengundang kemarahan ramai orang Islam kerana dianggap menghina agama.

Sebagai reaksi Pemuda Umno Malaysia menggerakkan kempen memboikot rangkaian kedai serbaneka berkenaan di seluruh negara, selain menuntut syarikat terbabit membuat permohonan maaf di setiap premis mereka.

Pada masa sama beberapa pihak menggesa agar ketegangan itu dikendurkan dan isu tersebut tidak dilihat dari sisi perkauman.

Kata Ahmad Zahid isu tersebut memang dianggap melibatkan 3R (agama, kaum, dan raja-raja Melayu) justeru ia tidak boleh dipandang ringan sekalipun KK Super Mart sudah memohon maaf.

MENARIK:  KPM giat laksana inisiatif bagi reformasi pendidikan negara

Pada masa sama, Presiden Umno itu berkata, pihaknya meminta Akmal Saleh selaku ketua sayap pemuda parti terbabit menyantuni perkara tersebut.

"Dan kita berharap pandangan Tuanku Yang di-Pertuan Agong kita jadikan sebagai asas," katanya.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular