Lima lelaki ditahan dipercayai suspek pukul polis hingga mati

Shopee Sale

Polis menahan lima lelaki dipercayai suspek kes pukul seorang anggota polis sehingga maut di sekitar Taman Impian Indah, Balakong kira-kira 10 malam tadi.

Ketua Polis Selangor Datuk Hussein Omar Khan berkata kesemua lelaki tempatan yang berumur antara 19 hingga 23 tahun itu ditahan bagi membantu siasatan kerana dipercayai terlibat dalam kes terbabit.

Beliau berkata mahkamah turut membenarkan reman selama tujuh hari hingga 30 Mac ini bagi kesemua suspek untuk siasatan lanjut.

“Satu kertas siasatan telah dibuka di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dihukum gantung,” katanya menerusi satu kenyataan.

Hussein berkata bezah siasat yang dijalankan terhadap mangsa mendapati punca kematian ialah blunt force trauma to the head.

Katanya, mana-mana pihak yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu boleh menyalurkannya ke mana-mana balai berhampiran atau menghubungi Pegawai Penyiasat ASP Mohd Afiq Farhan Mohd Nor melalui talian 012-2446768.

Terdahulu, Hussein mengesahkan individu yang ditemukan maut kira-kira 3 pagi semalam dipercayai akibat dipukul di Taman Impian Indah, Kajang dekat sini merupakan seorang anggota polis yang berkhidmat dengan Kontinjen Kuala Lumpur.

MENARIK:  Akmal jawab bos Mydin: Soal akidah lebih utama dari jaga taikun

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular