Mangsa pukul dirakam keterangan untuk dua kes – peguam

Shopee Sale

Selepas lebih empat jam diambil keterangan oleh polis, peguam N Surendran berkata anak guamnya Ong Ing Keong yang didakwa diserang oleh pengiring Pemangku Sultan Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim, telah disoal mengenai dua kes salah laku polis yang berasingan.

Ong, pemandu e-hailing OKU pekak berusia 46 tahun, telah direkodkan keterangannya oleh tiga pegawai dari Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman.

Selain Surendran, Ong ditemani jurubahasa bahasa isyarat dan Latheefa Koya daripada Lawyers For Liberty (LFL).

N Surendran yang mewakili Ong berkata semasa sesi merekod kenyataan, polis bertanya tentang dua perkara - situasi yang berlaku di lokasi kejadian pada 28 Mei di lobi Hotel St Regis dan keadaan sekitar laporan polis pertama dan kedua yang dibuat di balai polis Brickfields pada hari sama.

"Kerana siasatan hari ini adalah mengenai kedua-dua perkara itu. Potensi salah laku atau salah laku oleh pelaku.

“Dan kedua dengan apa yang berlaku di balai polis pada malam itu berhubung laporan polis yang dibuat kemudiannya, atau lebih tepat lagi yang ditaip bagi pihak Ong dan dia diminta menandatangani dan kemudian apabila dia diminta menggugurkan kes itu.

MENARIK:  Dakwaan bina kasino: Kabinet akan bincang tindakan lanjut

"Isu itu timbul, mengenai pampasan, semua yang telah dimasukkan, termasuk dua dokumen berikutnya yang dia telah ditandatangani yang jelas merupakan laporan polis," kata Surendran.

[Baca berita asal]

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular