Pemuda Umno Johor terpalit kes liwat mungkin digantung

Shopee Sale

Pemimpin Pemuda Umno di Johor yang disiasat kerana didakwa terlibat meliwat kini berdepan dengan tindakan tegas daripada parti.

Ketua Pemuda Umno Malaysia Ahmal Saleh berkata buat masa ini kes berkenaan dirujuk ke lembaga disiplin untuk diteliti, selain dibawa ke mesyuarat pengurusan parti.

Kata Akmal, dia sendiri mencadangkan agar tindakan keran dikenakan ke atas individu terbabit.

"Mungkin kita gantung dahulu (jawatan) sementara menunggu dan pendakwaan dan pembelaan," katanya kepada pemberita selepas majlis berbuka puasa bersama Majlis Kerja Tertinggi Umno, di Kuala Lumpur hari ini.

Semalam, polis Johor mengesahkan menerima lima laporan berkaitan kes liwat terhadap enam lelaki termasuk tiga pelajar di Mersing.

Ketua Polis Daerah Mersing, Supt Abdul Razak Abdullah Sani dilaporkan berkata, susulan itu seorang lelaki berusia lingkungan 30-an ditahan untuk membantu siasatan.

Bagaimanapun, lelaki itu dibebaskan dengan jaminan polis selepas tempoh remannya berakhir semalam.

Kata Akmal Umno memang tidak akan berkompromi dengan mana-mana ahlinya yang terlibat dalam sebarang salah laku.

Pada masa sama, Akmal yang juga exco Melaka berkata, setiap ahli Umno juga berhak untuk membela diri terlebih dahulu sebelum dikenakan sebarang tindakan tatatertib.

MENARIK:  Zahid tarik balik saman fitnah ke atas Malaysiakini

“Jika benar dan terbukti bersalah, maka kami minta tindakan yang sangat keras sebab kita tidak berkompromi dalam isu jenayah... kita tidak pernah berkompromi,” katanya.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular