Persembahan pelawak Singapura dibatal lepas laporan polis

Shopee Sale

Persembahan pelawak Singapura Sharul Channa yang dijadualkan malam ini di Petaling Jaya dibatalkan selepas laporan polis dibuat terhadap salah satu video lamanya yang didakwa menyentuh isu 3R (kaum, agama, raja).

Dia berkata visa kerjanya diluluskan sebelum pertunjukan, sebelum dibatalkan pada saat akhir oleh Agensi Pusat Permohonan Penggambaran dan Persembahan Artis Asing (Puspal) dan polis, berikutan laporan polis itu.

“Ini meskipun memberi jaminan set saya tidak menyentuh agama, kaum, atau raja.

"Ia adalah satu perkara yang sangat mengecewakan bagi saya kerana ia pasti demikian untuk anda yang membeli tiket," katanya dalam video ringkas yang disiarkan di media sosialnya.

"Anda boleh rampas pentas artis tetapi anda tidak boleh menghilangkan suara artis," tambah Sharul.

Sharul dijadual membuat persembahan di pertunjukan komedi berdiri 'Just Joking' di Pusat Seni PJ Live malam ini, bersama-sama pelawak tempatan Mad Sabah, Rizal van Geyzel, Shamaine Othman, dan Hindra Bose.

MENARIK:  Piagam Harmoni jadi panduan bina negara aman, harmoni - Aaron

Rancangan itu dianjurkan oleh Laugh Labs Entertainment Sdn Bhd, yang ketua eksekutifnya Phoon Chi Ho memberitahu portal berita Scoop bahawa laporan itu berkaitan dengan rancangan Sharul pada 2018, yang kini tular di media sosial.

Video yang dimaksudkan dipercayai merujuk rancangan Comedy Central: Stand Up Asia! 2, yang direkodkan di Malaysia pada 2018.

Semakan mendedahkan bahawa dalam video bertajuk "Halal certified comedian", Sharul bercakap tentang pihak berkuasa menghantar "polis kandungan" untuk memantau rutinnya bagi memastikan dia tidak bercakap tentang alkohol atau anjing.

View this post on Instagram

A post shared by Sharul Channa | Stand-up (@thesharulchanna)


Dia juga menyebut melihat logo Halal pada bungkusan tisu di sebuah restoran dan bergurau tentang bagaimana dia diberi sijil halal selepas menyelesaikan rutinnya, kerana dia tidak bercakap tentang apa-apa yang menyinggung perasaan.

"Saya seorang pelawak yang disahkan halal, tuan-tuan dan puan-puan," katanya.

Penganjur menawarkan dua pilihan kepada pembeli tiket berikutan pembatalan persembahan Sharul.

Pembeli tiket boleh sama ada memilih untuk mendapatkan bayaran balik, yang mana mereka perlu menunggu dua minggu, atau memilih untuk mengikuti pertunjukan di tempat dan masa yang sama, menampilkan bakat tempatan.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular