PM ucap tahniah atas kejayaan PH di KKB

Shopee Sale

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim merakamkan ucapan tahniah kepada Pakatan Harapan (PH) dan Kerajaan Perpaduan atas kemenangan calon DAP pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Baharu (KKB).

Berdasarkan keputusan tidak rasmi, calon PH Pang Sock Tao berjaya mempertahan kerusi itu dalam persaingan empat penjuru.

“Saudara Anthony Loke (Setiausaha Agung DAP), tahniah atas kemenangan di Kuala Kubu Baharu… lawan sampai menang… sekarang kita kena pertahankan kemenangan itu,” kata beliau.

Anwar, yang juga Presiden PKR, berkata demikian ketika berucap pada majlis Sambutan 25 Tahun parti itu di Depot Sentul di Kuala Lumpur malam ini.

Setiausaha Agung UMNO Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki turut mengucapkan tahniah kepada calon PH yang mewakili Kerajaan Perpaduan kerana memenangi PRK di DUN KKB berdasarkan keputusan tidak rasmi.

Menurut hantaran di laman Facebook beliau, Pang telah memenangi PRK itu dengan majoriti yang besar.

MENARIK:  ULASAN | 10 tahun dan satu hari Karpal pergi

PRK itu menyaksikan pertandingan empat penjuru membabitkan Pang, Khairul Azhari Saut (Perikatan Nasional), Hafizah Zainuddin (Parti Rakyat Malaysia) dan Nyau Ke Xin (Bebas).

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular