Saya percaya kerana Jho Low dari dulu lagi kaya – Jasmine Loo

Shopee Sale

Bekas peguam 1MDB Jasmine Loo Ai Swan berkata dia tidak berasa curiga dengan penglibatan Jho Low dalam urusan dana 1MDB kerana ahli perniagaan dalam buruan itu sudah pun kaya ketika itu.

Saksi ke-50 pihak pendakwaan itu berkata demikian ketika ditanya kenapa dia tidak mempersoalkan berkaitan kemasukan wang AS$9 juta ke dalama dua akaun banknya di Switzerland antara 2012-13.

Loo, 50,  berkata demikian dalam perbicaraan eks rasuah melibatkan dana 1MDB bernilai RM2.27 billion.

Ketika pemeriksaan balas oleh peguam utama Najib, Muhammad Shafee Abdullah, Loo berkata wang dalam dua akaun itu telah disita oleh pihak berkuasa di Amerika Syarikat susulan tindakan mahkamah melalalui arahan persetujuan yang dipersetujuinya.

Loo: Saya tidak setuju, saya percaya ketika itu asli, saya percaya Jho Low ketika itu.

Shafee: Pelik, anak guam saya juga percaya begitu. Kamu kata Jho Low buat semua perkara itu tanpa (Loo) tahu dari mana duit itu datang?

Loo: Ketika itu dia sudah kaya dan ada berjuta-juta (ringgit). Saya tak rasa dia ambil duit 1MDB. Kemudian dia dakwa dia ada perniagaan dan dakwa menguruskan perniagaan untuk orang Arab dan lain-lain pihak.

MENARIK:  Pekerja spa panjat bumbung asrama elak api

Perbicaraan di hadapan hakim Collin Lawrence Sequerah akan bersambung pada 1 April depan.

Najib didakwa atas empat pertuduhan salah guna kuasa dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram melibatkan dana 1MDB bernilai RM2.27 billion.

[Baca berita asal]

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular