Semua wakil rakyat Bersatu diarah nyatakan kesetiaan – Hamzah

Shopee Sale

Wakil rakyat dari Bersatu mempunyai tanggungjawab di bawah perlembagaan parti itu untuk setia dan mendukung dasar serta matlamat parti berkenaan, kata setiausaha agungnya, Hamzah Zainudin.

Hamzah berkata arahan bertulis telah dikeluarkan kepada mereka agar menyatakan kesetiaan kepada parti itu, termasuk enam ahli parlimennya yang menyatakan sokongan kepada Perdana Menteri, Anwar Ibrahim.

"Khusus kepada enam orang yang diumumkan untuk menyokong sebelah sana (blok kerajaan), ada beberapa arahan tambahan yang kita berikan kepada mereka.

"Mereka tahu dan cuma rakan-rakan media boleh bertemu dengan mereka, tanya apa arahan khusus yang telahpun saya sebagai setiausaha agung berikan selepas menerima arahan daripada MPT (Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu)," katanya pada sidang media di ibu pejabat PN di Publika, Kuala Lumpur petang ini.

Enam Ahli Parlimen itu ialah Zulkafperi Hanapi (Tanjong Karang), Zahari Kechik (Jeli), Iskandar Dzulkarnain Abdul Khalid (Kuala Kangsar), Syed Abu Hussin Hafiz Syed Abdul Fasal (Bukit Gantang), Suhaili Abdul Rahman (Labuan) dan Mohd Azizi Abu Naim ( Gua Musang).

MENARIK:  Serangan Balai Polis Ulu Tiram: Tiada warga Singapura direman - IGP

[Berita penuh menyusul]

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular