Serangan Balai Polis Ulu Tiram: Tiada warga Singapura direman – IGP

Shopee Sale

Semua suspek yang direman hari ini susulan serangan di Balai Polis Ulu Tiram, Johor awal pagi semalam merupakan rakyat tempatan, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Razarudin Husain.

Razarudin berkata tiada warga Singapura direman bagi membantu siasatan kes berkenaan seperti dilaporkan media hari ini.

“Semua tujuh individu yang ditahan semalam dan yang direman hari ini ialah rakyat tempatan berumur antara 19 hingga 62 tahun dan tiada warga Singapura (terlibat) seperti yang dilaporkan,” katanya ketika dihubungi Bernama malam ini.

Terdahulu, tujuh individu direman tujuh hari bermula hari ini hingga 24 Mei bagi membantu siasatan berhubung kejadian serangan di balai polis berkenaan.

Individu yang direman terdiri daripada lima ahli keluarga suspek, yang ditahan susulan pemeriksaan di kediaman keluarga suspek pada awal pagi semalam.

Turut direman ialah dua penuntut kolej berusia 21 dan 22 tahun yang turut berada di lokasi kejadian ketika insiden berlaku.

Dalam kejadian 2.45 pagi itu, Konstabel Ahmad Azza Fahmi Azhar, 22, dan Konstabel Muhamad Syafiq Ahmad Said, 24, maut selepas diserang seorang lelaki bertopeng dan bersenjatakan parang, manakala Koperal Mohd Hasif Roslan cedera ditembak dan dilaporkan stabil selepas dirawat di Hospital Sultan Ismail, Johor.

MENARIK:  MIC arah ahli berkempen untuk calon PH di KKB

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular