Serbuan di KK Mart Johor, satu diarah tutup, ada kena denda

Shopee Sale

Pihak berkuasa telah menyerbu beberapa kedai serbaneka KK Mart di seluruh Johor semalam.

Tindakan ini susulan titah Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim yang meminta pihak berkuasa untuk bertindak tegas terhadap kontroversi yang melibatkan penjualan stokin yang bertulis kalimah Allah.

Sekurang-kurangnya tiga majlis perbandaran memerika beberapa kedai KK Mart di lokasi masing-masing, tetapi tiada stokin seumpama itu ditemui.

Majlis Perbandaran Segamat melalui laman Facebook rasminya mengesahkan operasi mereka diwakili Jabatan Kesihatan Awam, Jabatan Pelesenan dan Jabatan Penguatkuasaan bersama-sama pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Agama Islam Segamat dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN).

Operasi pemeriksaan yang dijalankan terhadap premis KK Supermart berdekatan Jementah mendapati kedai itu beroperasi dengan lesen perniagaan yang sah dan tiada penjualan dan penyimpanan stoking bertulis kalimah Allah yang mencetuskan kemarahan orang ramai, khususnya umat Islam.

Namun hasil pemeriksaan mendapati minuman keras disimpan di premis tanpa lesen, menjurus kepada rampasan 196 botol di bawah undang-undang kecil tempatan.

MENARIK:  Dakwaan polis kasar: Kena dengar cerita kedua-dua belah pihak - Saifuddin

Kedai tersebut kemudiannya diarahkan untuk menghentikan operasi dengan serta-merta disebabkan pengasingan minuman keras dan ringan yang tidak sesuai.

[Berita penuh menyusul]

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular