Tragedi Ulu Tiram: PAS persoal tahap siap siaga pasukan keselamatan

Shopee Sale

PAS menggesa Kementerian Dalam Negeri (KDN) tampil dengan penjelasan yang jujur mengenai kejadian serangan terhadap balai polis Ulu Tiram, yang menyaksikan dua anggota pasukan keselamatan terkorban manakala seorang lagi cedera.

Setiausaha Agung PAS Takiyuddin Hassan berkata KDN perlu memberi komitmen tegas bahawa ia tidak akan berulang lagi.

"PAS memandang serius kejadian serangan yang mengorbankan tiga orang, termasuk dua anggota polis, di Balai Polis Ulu Tiram, Johor awal subuh tadi, sekali gus mempersoal tahap kesiapsiagaan pasukan keselamatan kita sehingga membolehkan perkara malang ini berlaku," katanya pada satu kenyataan hari ini..

"Selain itu tahap kesiapsagaan yang lemah di pintu masuk balai polis sehingga suspek boleh meloloskan diri dengan mudah tidak boleh dipandang ringan dan memerlukan tindakan segera ke arah penambaikannya.

"Sebagai agensi yang bertanggungjawab langsung ke atas keselamatan dan kesejahteraan negara, kelemahan atau kealpaan yang sedikit boleh diambil kesempatan oleh pihak-pihak yang berniat atau beragenda serong dan mesti dihindari sama sekali kerana kesannya sangat besar," tegasnya lagi.

MENARIK:  Sultan Pahang terima menghadap Anwar di Istana Abdulaziz

[Berita penuh menyusul]

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular