Aisha Retno Berterima Kasih, Nyanyian Pelat Leona Lonjakkan Tontonan Lagu ‘Ketipak Ketipung Raya’ – ‘Kesilapan Itu Comel & Tak Dibuat-Buat’

Shopee Sale


Tindakan penyanyi, Aisha Retno yang menyanyikan semula lagu raya nyanyiannya yang berjudul ‘Ketipak Ketipung Raya’ dengan menggunakan perkataaan ‘bawang’ telah meraih perhatian ramai.

Mana tidaknya, sebelum itu, ada yang mendakwa penyanyi tersebut melenting dengan tindakan pempengaruh, Kasih Iris Leona yang telah menukar lirik lagu asal daripada ‘sayang’ menjadi ‘bawang’.

Aisha tak melenting

Terbaharu, pemilik nama Sharifah Aisha Retno Sayed Sipulizam tampil menafikan dakwaan tersebut dan menjelaskan tujuan sebenar dirinya menyanyikan semula lagu tersebut dengan lirik ‘bawang’ sekadar untuk mengusik Leona.

Tambah Aisha, dia juga berterima kasih dengan tindakan anak kepada pelakon Azhar Sulaiman itu yang telah membantu melonjakkan jumlah tontonan lagu di platform YouTube dan TikTok.

Mungkin netizen menyangka saya melenting apabila saya seolah-olah membidas Leona dengan menyanyikan kembali lagu itu menggunakan perkataan bawang.

Tapi saya sama sekali tak marah sebaliknya sangat berterima kasih pada Leona kerana dalam masa sehari saja, video saya mencecah 7 juta tontonan di TikTok.

Tontonan muzik video di YouTube juga melonjak daripada 3 juta lebih menjadi hampir 4 juta. Bagi saya kesilapan yang dibuat Leona itu sesuatu yang comel dan tidak dibuat-buat.

Dalam pada itu, Aisha memaklumkan dia dan Aziz Harun berbesar hati apabila personaliti media sosial yang terkenal seperti Leona menyedari akan kewujudan lagu mereka.

Bagi seorang yang menetap di luar negara tapi boleh tahu lagu kami adalah sesuatu yang cukup membanggakan sekali buat kami.

Terima kasih banyak-banyak kerana orang macam Leona wujud di negara ini. Tak sangka dia boleh perasan lagu kami.

Selama ini saya dan Aziz tak mengikuti pun akaun media sosialnya tapi kami tahu betapa popularnya dia dan sekarang kami sudah pun mengikutnya.

Siapa tahu selepas ini mungkin kami boleh keluarkan single baru dengan menggunakan perkataan bawang bagi mengekalkan popularitinya.

Terdahulu, Leona mencuri perhatian apabila menukar lirik lagu ‘Ketipak Ketipung Raya’ nyanyian Aisha dan Aziz daripada ‘sayang’ kepada ‘bawang’ di TikTok.

MENARIK:  Nabil Kongsi Momen Ikut Tabligh Dengan Aliff Aziz – ‘Dia Sebaik-Baik Manusia, Tak Pernah Tinggal Solat Tahajud’

Video

" data-video-id="7358027234210270465">
@leonathe2ndNew raya song? original sound – le yoooooooo na

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular