Apakah Perbezaan Antara Peranti Pemanas Tembakau dan Rokok?

Shopee Sale


Ini adalah kandungan berbayar

Baru-baru ini, semakin ramai perokok dewasa sudah beralih kepada alternatif tanpa asap seperti peranti pemanas tembakau.

Bagi golongan yang tak begitu memahami peranti pemanas tembakau, mungkin mereka masih tertanya-tanya: apa bezanya? Fungsinya sama ke? Jom, admin kongsi informasi dan bantu korang untuk buat perbandingan antara dua-dua produk ini.

Tembakau yang dibakar lebih bahaya

Tahukah korang, sebatang rokok boleh mencapai suhu melebihi 850 darjah selsius?

Apabila rokok dinyalakan, ia akan mengeluarkan beribu-ribu bahan kimia berbahaya. Antaranya adalah bahan kimia yang berpotensi untuk menyebabkan masalah kesihatan. Sebenarnya, bahan kimia yang dikeluarkan melalui proses pembakaran adalah punca utama bagi masalah kesihatan daripada tabiat merokok dan bukan nikotin. 

Tambahan pula, rokok akan mengeluarkan asap dan abu yang boleh mengganggu orang di sekeliling. Korang yang ada ahli keluarga atau rakan-rakan bukan perokok sudah tentu pernah menghadapi rungutan tentang bau asap rokok pada baju atau kereta korang.

Pilihan terbaik adalah untuk berhenti atau tidak mula merokok. Tapi jika korang tak mampu berhenti lagi, beralihlah ke alternatif tanpa asap.

Kenali produk tembakau dipanaskan generasi baharu

Peranti pemanas tembakau seperti IQOS Iluma langsung tidak membakar atau menggunakan api.

Ia hanya memanaskan tembakau sehingga sekitar 365 darjah selsius dan mengeluarkan dedahan bahan kimia berbahaya yang jauh lebih rendah berbanding rokok.*

[Maklumat penting: IQOS bukan bebas risiko.]

*Penurunan kepada tahap 9 bahan kimia berbahaya yang disyorkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia bagi pengurangan dalam asap rokok, dan tidak termasuk nikotin. Lihat Maklumat Penting di IQOS.com.

Selain itu, IQOS ILUMA juga tidak mengeluarkan sebarang asap atau abu. Ia hanya membebaskan aerosol yang kurang berbau berbanding asap rokok. Oleh itu, ianya kurang berkemungkinan mengganggu orang di sekeliling korang.

MENARIK:  Muaz Zabir Kongsi Peribahasa, Netizen ‘Pecah Kepala’ Fikir Maksud – ‘Rebung Tak Miang, Bemban Pula Miang’

Peranti ini juga tidak mengandungi bilah pemanas, jadi pengguna tidak perlu risau tentang masalah bilah pemanas yang mudah patah.

IQOS ILUMA tersedia dengan tiga model dalam pelbagai pilihan warna serta rangkaian aksesori untuk ‘personalize’ peranti tersebut.

Bagaimanapun, pilihan terbaik adalah untuk berhenti atau tidak mula merokok. Tapi jika korang belum mampu berhenti sepenuhnya, produk alternatif tanpa asap adalah pilihan yang boleh dipertimbangkan.

*IQOS ILUMA™ direka khas untuk digunakan bersama SMARTCORE STICKS™ sahaja. Sila pastikan bahawa IQOS ILUMA™ dan SMARTCORE STICKS™ tidak digunakan dengan IQOS™ generasi terdahulu atau mana-mana peranti lil kerana ianya boleh menyebabkan kerosakan pada peranti anda. Maklumat lanjut di http://www.iqos.com.

*Produk ini bukan bebas risiko dan memberikan nikotin yang menyebabkan ketagihan. Hanya untuk kegunaan orang dewasa yang masih ingin terus merokok atau menggunakan produk nikotin yang lain.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular