Bebas Tanpa Keradangan, Ini Sebabnya Korang Patut Dapatkan Sarung Tangan Daripada GloveOn®

Shopee Sale


Kalau korang sakit, mesti korang akan ke klinik atau hospital untuk mendapatkan rawatan dan para petugas kesihatan akan memberikan bantuan sewajarnya kepada korang kan?

Tetapi, korang terfikir tak siapa pula yang menjaga dan melindungi mereka? Korang tahu tak memakai sarung tangan dalam satu tempoh yang lama akan memberikan reaksi pada kulit?

Eh sebenarnya bukan sahaja petugas kesihatan tetapi mereka yang bekerja dalam bidang penyediaan makanan, pengilangan dan kecantikan juga menggunakan sarung tangan dalam pekerjaan mereka.

Kenapa sarung tangan diguna pakai memberi kesan kepada penggunanya?

Untuk pengetahuan korang, dalam sektor kesihatan Malaysia dan beberapa sektor lain kebanyakannya menggunakan sarung tangan lateks pakai serbuk.

Pemilihan sarung tangan lateks pakai serbuk ini adalah disebabkan kosnya yang murah dan juga ia mudah untuk dipakai serta untuk ditanggalkan.

Akan tetapi, penggunaan sarung tangan serbuk memberikan kesan kepada penggunanya iaitu boleh menyebabkan ekzema, menyebabkan tindak balas hipersensitiviti Tahap 1, merengsakan mukosa pernafasan dan menyebabkan jangkitan luka serta melambatkan penyembuhan luka.

Susulan kesan negatif itu, beberapa negara seperti Jepun, Amerika Syarikat, Jerman dan United Kingdom telah mengharamkan penggunaan sarung tangan serbuk.

Bertukar ke sarung tangan alternatif yang memiliki standard lebih baik

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUN Global (@munglobalhq)

Korang tahu tak yang korang boleh bertukar sarung tangan yang memiliki standard lebih baik dari segi keselamatan, keselesaan, dan kebolehpercayaan?

GloveOn® adalah sebuah jenama sarung tangan yang boleh korang pertimbangkan menggantikan sarung tangan yang korang guna pakai ketika ini.

Sarung tangan GloveOn® COATS® menggunakan teknologi salutan sarung tangan yang telah dipatenkan di mana mengandungi pelindung kulit yang terbukti secara klinikal.

Malah, ia juga mematuhi standard antarabangsa dalam hal kualiti, keselamatan, dan prestasi di mana memberikan keyakinan tambahan kepada pengguna bahawa mereka menggunakan produk yang boleh dipercayai dan selamat.

COATS® ini menggunakan oatmeal koloid dalam teknologi salutan sarung tangan di mana ia mengandungi pelindung kulit yang terbukti secara klinikal.

MENARIK:  [VIDEO] Ibu Bapa Zayn Rayyan Dibebas Dengan Jaminan, Dibenarkan Ikat Jamin RM20,000

Ini sebab korang perlu memilih GloveOn® COATS®

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUN Global (@munglobalhq)

Sarung tangan GloveOn® COATS® memiliki kelebihannya tersendiri di mana ia dapat membantu memberikan perlindungan maksimum kepada profesional perubatan, pesakit, dan persekitaran sekeliling.

Bahan berkualiti tinggi dan teknologi terkini digunakan untuk menjamin ketahanan terhadap bahan kimia, cecair badan, dan patogen.

Selain itu, COATS® ini membentuk pelindung oklusif likat untuk melindungi daripada perengsa luar. Malah, ia juga akan memastikan kulit korang sentiasa dalam tahap kelembapan sepatutnya.

Bukan hanya itu, COATS® juga dapat melegakan keradangan, kerengsaan dan kegatalan serta memudahkan pemulihan kulit.

Menjengah ke media sosial, ramai pengguna sarung tangan daripada GloveOn® ini berpuas hati kerana ia memberi manfaat kepada kulit mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nelfei Chan Vui Kit (@kitkat_nelfei)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noren Zuriati (@n.o.r.e.n)

Sarung tangan GloveOn® ini boleh menjadi alternatif kepada korang untuk memastikan korang turut dilindungi. Korang yang berminat boleh dapatkan di Shopee atau Lazada.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular