Budak 12 Tahun Dirogol Bapa & Abang Tiri

Shopee Sale


Foto: Harian Metro

Tiga individu didakwa di Mahkamah Sesyen Kota Bharu atas pertuduhan merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun di sebuah rumah di Bachok, pada Januari dan Mei lalu.

Mangsa rogol bapa tiri

Memetik laporan Harian Metro, tertuduh iaitu bapa tiri mangsa bersama nak lelakinya serta rakan kepada anaknya mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Zulkifli Abllah.

Tertuduh yang berusia 46 tahun itu didakwa merogol anak tiri berusia 12 tahun tanpa kerelaannya yang mana hubungan tertuduh dengan mangsa tidak dibenarkan di bawah undang-undang, hukum agama dan mempunyai hubungan amanah dengan mangsa.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan yang dibaca bersama Seksyen 16 Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 (Akta 792), yang memperuntukan hukuman penjara sehingga 30 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.

Manakala dua lagi tertuduh yang berusia 22 tahun itu didakwa merogol seorang kanak-kanak berusia 12 tahun di hadapan orang lain dalam satu kejadian pada awal tahun lalu, di lokasi yang sama.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376(2) Kanun Keseksaan (Akta 574) yang memperuntukkan hukuman penjara tidak kurang 10 tahun dan tidak lebih 30 tahun serta sebatan jika sabit kesalahan.

MENARIK:  70 Mini ‘Fu Bears’ Menanti Di Taiwan Excellence Wanderland Pop-Store

Mahkamah memutuskan tertuduh bersama anaknya tidak ditawarkan jaminan, manakala tertuduh ketiga dibenarkan jaminan RM15,000 dengan seorang penjamin.

Mahkamah kemudiannya menetapkan 11 Ogos sebagai tarikh sebutan semula kes.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular