Buka Akaun Yippie/-i Maybank Untuk Anak Menerusi Aplikasi MAE Lebih Mudah 10 Minit* Siap!

Shopee Sale


“Nak pergi bank buka akaun simpanan anak, tapi belum ada masa lagi”

Ha! Korang pernah tak alami situasi macam ni? Min tahu ramai ibu bapa yang selalu sibuk.

Biasalah bila jadual kerja padat, banyak urusan terpaksa ditangguhkan sampai nak buka akaun bank anak pun tak sempat.

Tapi sekarang dah mudah, korang boleh buka Akaun Yippie/-i Maybank dalam masa hanya 10 minit* menerusi aplikasi MAE tanpa perlu hadir ke cawangan bank berdekatan.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini hanya untuk rakyat Malaysia yang mempunyai Akaun Semasa/-i atau Akaun Simpanan/-i Maybank dengan anak warganegara Malaysia.

Mudah! 10 minit* je diperlukan untuk buka dan simpan di akaun Yippie/-i.

Bagi membuka akaun Yippie/-i dalam aplikasi MAE, ibu bapa hendaklah mempunyai ID M2U dan aplikasi MAE.

Berikut adalah langkah pendaftaran Akaun Yippie/-i Maybank:

  1. Buka aplikasi MAE.
  2. Klik pada “Apply” di bawah laman utama.
  3. Pilih akaun Yippie atau Yippie-i dan tekan “Apply”.
  4. Ibu bapa perlu sahkan butiran dan masukkan butiran anak.
  5. Ambil gambar sijil kelahiran asal anak kemudian semak pengesahan.
  6. Pindahkan min. RM1 ke akaun Yippie/-i, klik Transfer Now dan luluskan transaksi melalui Secure2u.

Tadaaa! Senang dan pantas kan? Lebih kurang 10minit* macam tu dah siap! 

Lepas tu, boleh la gunakan ciri Junior dalam aplikasi MAE untuk melihat dan mengurus akaun anak korang.

Bukan itu sahaja, korang juga boleh buat simpanan tambahan secara konsisten demi masa depan yang lebih cerah untuk anak-anak korang.

Melalui akaun simpanan ini bolehlah korang menabung demi keperluan masa depan anak-anak termasuk membiayai pendidikan mereka.

Nak senang, ikut je langkah dibawah: 

  1. Klik pada “View All” di sudut hujung bahagian “Quick Action” 
  2. Klik pada “Junior” untuk membuka halaman baru yang disambungkan dengan akaun anak korang. 
  3. Kalau korang hanya mempunyai satu akaun Yippie/-i, korang boleh lihat akaun anak korang disini. 
  4. Korang mempunyai lebih daripada satu akaun Yippie/-i? Klik pada bahagian nama anak pada bahagian sudut atas untuk mengemas kini akaun anak korang. 

Akaun Yippie/-i menawarkan pelbagai kelebihan**!

Kalau korang membuka akaun Akaun Yippie/-i Maybank, korang berpeluang untuk nikmati pelbagai kelebihan menarik menerusinya.

MENARIK:  Ifa Raziah Hormat Keputusan Ruhaines, Harap Netizen Henti Gerakan Boikot Festival Jualan Starvendors

Berikut min kongsikan kenapa korang wajib buka akaun Akaun Yippie/-i Maybank buat anak-anak korang.

1. Menawarkan kadar faedah yang menarik

Menerusi simpanan di Akaun Yippie/-i Maybank, para penyimpan bakal ditawarkan dengan kadar faedah yang menarik. Dalam erti kata lain, selain menabung, duit simpanan juga akan terus meningkat seiring meningkat usia anak. Menarik bukan?

2. Dilindungi oleh PIDM

Menyimpan dalam tempoh yang panjang khususnya bagi tujuan masa depan anak pastinya anda mahukan platform yang keselamatan simpanan. 

Haa… Menerusi Akaun Yippie/-i Maybank, korang tak perlu risau lagi sebabnya wang simpanan anak-anak anda akan dilindungi PIDM. Tiada lagi kes wang hilang tanpa kesan.

3. Perlindungan Kemalangan Peribadi (PA) mencecah sehingga RM100,000 ditawarkan secara percuma

Wow! Sambil menyimpan, korang juga berpeluang menerima perlindungan Kemalangan Peribadi (PA) sehingga RM100,000. Sesuai sangat buat korang yang mahu dapatkan atau sedang mencari insurans tambahan!

Serius berbaloi korang buka Akaun Yippie/-i untuk anak-anak korang. Banyak faedah  yang ditawarkan buat para penyimpan.

**Tertakluk pada terma dan syarat.

Bagi korang yang belum ada akaun Maybank, korang boleh memohon diaplikasi MAE dengan mudah.

*Hanya untuk rakyat Malaysia yang mempunyai Akaun Semasa/-i atau Akaun Simpanan/-i Maybank dengan anak warganegara Malaysia.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular