Datuk Rosmarayu Tak Akan Ambil Artis Bermasalah Berlakon – ‘Nanti Netizen Boikot Filem Saya’

Shopee Sale


Pemilik D’Ayu Pictures iaitu Datuk Rosmarayu Mokhtar memaklumkan syarikat produksinya tidak akan memilih pelakon yang terlibat dengan masalah moral serta bermasalah untuk membintangi filem terbitannya.

‘Nanti netizen boikot’

Ketika ditemui , Rosmarayu berkata, tindakan itu perlu dilakukan kerana ia akan merisikokan penjualan filem yang bakal diterbitkannya.

Ini kerana, penerbitan filem perlu dijual kepada penonton berbanding drama TV yang hanya ditayangkan secara percuma.

Kalau buat drama jual kat TV, stesen yang akan bayar. Tapi kalau filem, saya takut penonton tak datang.

Jadi, macam mana nak ambil (pelakon bermasalah) ini berlakon. Perkara ini penting dan perlu dilihat secara mendalam.

Nanti netizen boikot filem saya sedangkan saya dah banyak keluarkan wang buat filem. Rugilah saya.

Saya akan nilai dari sudut kontroversi dulu sebelum fikir aspek bakat. Saya takut terjejas filem tak laku dan akhirnya syarikat saya ditutup.

Rosmarayu berkongsi perkara tersebut ketika ditemui pada majlis tumah terbuka Hari Raya Aidilfitri yang diadakan di kediamannya di Country Heights, Kajang, Selangor, baru-baru ini.

Tambah Rosmarayu, dia akan sentiasa merujuk orang lama seperti Datuk Yusof Haslam seperti Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) sebelum mengambil mana-mana pelakon untuk terlibat dengan karya dihasilkan produksinya.

Sementara itu, Rosmarayu turut mengambil kesempatan dengan memberikan sumbangan kepada 30 artis veteran yang ketika ini kurang mendapat tawaran berlakon ketika majlis rumah terbuka tersebut.

Antara artis yang menerima sumbangan termasuklah Nor Azifah, Emma Akma, Datin Fadilah Mansor, Hamidah Wahab, Zuraini Kassim, Rahim Kidol, Rozie Othman, Shaharudin Tambi, Fazli Zainal, Rashidah Jaafar, Chef Yang Jamil dan ramai lagi.

Sebenarnya dah lima tahun saya tak buat majlis begini. Kebetulan rumah ini dikira baru siap, jadi saya buatkan kenduri sekali dengan Rumah Terbuka.

Saya juga ambil kesempatan beri sumbangan kepada 30 penggiat seni veteran yang kurang dapat tawaran berlakon. Saya kasihan mendengar rintihan mereka yang tiada tawaran.

Saya rasa kasihan dan suruh Presiden Seniman, Zed Zaidi kumpulkan beberapa nama untuk beri bantuan. Kalau saya ada produksi drama, dah lama saya ambil mereka berlakon.

MENARIK:  ‘Sedih & Terluka Bila Anak Kita Dipersenda & Dicaci Maki Ikut Suka’ – Abby Abadi

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular