[FOTO] Tyra Kamaruzzaman Pakai Busana Pengantin ‘Gunung Ledang’ Hasil Sentuhan Suami, Meja Beradab 7 Dulang Hantaran Hati Nyamuk Jadi Tumpuan!

Shopee Sale


Umum mengetahui, pempengaruh media sosial terkenal, Tyra Kamaruzzaman akhirnya selamat bergelar isteri kepada jejaka pilihannya yang juga seorang pereka fesyen, Emran Rijal pada Jumaat lalu.

Cantiknya!

Menerusi pemerhatian pihak di Instagram, busana yang dipakai oleh Tyra pada hari bersejarah itu merupakan hasil rekaan suaminya sendiri. Konsep busana dan majlis perkahwinan pasangan ini diinspirasikan daripada tema ‘Puteri Gunung Ledang’.

Lebih mencuri tumpuan, meja beradab untuk pasangan pengantin ini. Mana taknya, ia berinspirasikan ‘7 Dulang Hantaran Hati Nyamuk’ berdasarkan lagenda Puteri Gunung Ledang untuk pasangannya.

Kredit: Rekateemor

Selain busana dan meja beradab, penata rias Tyra turut mendapat pujian daripada netizen.

Kredit: Adyrazak

Untuk make-up Ady Razak diberi kepercayaan manakala penata rambut pula dilakukan oleh Ckay Liow. Bagi aksesori, Tyra menggunakan earpiece daripada Chelek.

Terdahulu, pasangan itu dinikahkan oleh bapa Tyra, Haji Kamaruzzaman dan dengan sekali lafaz mereka sah bergelar suami isteri. Pada majlis nikah tersebut, Tyra atau nama sebenar Athirah Kamaruzzaman menerima mas kahwin sebanyak RM1,111.

Majlis akad nikah yang berlangsung di Boathouse, Kuala Lumpur itu bertemakan rona putih yang dihadiri kedua-dua belah pihak.

Untuk rekod, Tyra dan Emran diijabkabulkan selepas enam bulan mengikat tali pertunangan. Hubungan Tyra dan Emran mula dihidu netizen sekitar September tahun lalu apabila mereka dilihat sering bersama.

MENARIK:  [VIDEO] ‘Tahu Tak Kau Dapat Bekas Je’ – Suzana Ghazali Hairan Wanita Bangga Buat Pengakuan Jadi ‘Kekasih Gelap’

‘Jika patah sayap rajawali bertongkat jua kanda kemari’

Wolvesomepeople

Wolvesomepeople

Wolvesomepeople

Bagaikan puteri

Wolvesomepeople

Wolvesomepeople

Wolvesomepeople

Selamat pengantin baru

Wolvesomepeople

Wolvesomepeople

Wolvesomepeople

The following two tabs change content below.News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular