Gadis Serik Tarawih Di Masjid, Rupanya Dilamar Ustaz Jadi Isteri Kedua – ‘Saya Mampu Jadi Imam & Berlaku Adil’

Shopee Sale


Gara-gara dilamar ustaz menjadi isteri kedua menjadi punca seorang wanita ‘serik’ untuk menunaikan solat tarawih di masjid.

Dilamar ustaz jadi isteri kedua

Kisah tersebut dikongsikan sendiri oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Sasa. Menerusi perkongsian tersebut, Sasa memberitahu bahawa dia kerap ke masjid di Indonesia untuk menunaikan solat tarawih secara berjemaah sepanjang bulan Ramadan. Namun dia tidak menyangka bahawa kehadirannya di masjid itu membuatkan seorang ustaz yang dikenali sebagai Zakir jatuh hati kepadanya.

Malah, ustaz terbabit yang berstatus suami orang itu nekad mengirimkan surat lamaran kepada Sasa melalui orang ketiga. Dalam surat tersebut, ustaz Zakir meluahkan hasrat di hati untuk melamar Sasa menjadi isteri keduanya.

Assalammualaikum, jujur dari awal saya tengok awak solat, hati ini berdebar kencang. Saya tak boleh basa-basi, saya nak meminang awak untuk jadi isteri ke-2 saya. Kemampuan yang saya ada adalah menjadi imam dan memperlakukan isteri dengan adil.

Sasa akui merasa takut dan kurang selesa selepas membaca kandungan surat tersebut. Perkara itu juga membuatkan Sasa serik untuk menunaikan solat di masjid berkenaan.

MENARIK:  ‘Sebelum Ini Nasir Wahab, Ibnor Riza, Rohana Jalil & Sekarang Jaafar Onn’ – Azizul Khamis Sebak Satu Persatu Kawan Baik ‘Pergi’

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular