Idris Brown Pertaruhkan Lagu ‘Pening’ Selepas Kejayaan ‘Dan Berakhirlah’

Shopee Sale


Juara program nyanyian All Together Now Malaysia (ATNM) musim pertama, Idris Brown antara penyanyi yang sentiasa meneroka segala ruang baharu dalam industri muzik.

Pernah membuat langkah berani dan luar biasa dengan menerbitkan single sulung yang bergenre muzik klasikal, dua tahun lalu. terbaru, Idris muncul dengan single ‘Pening’ hasil ciptaan sepenuhnya oleh Tam Cobain dan Glowrush yang mana berbeza daripada lagu sebelumnya.

Mood gembira walaupun berdepan situasi

Dengan keputusannya untuk memperkenalkan muzik klasikal kepada khalayak, Idris menunjukkan keyakinan dan keinginannya untuk mencabar norma-norma sedia ada, lalu membuka ruang untuk pengalaman mendengar yang unik dan memperkaya.

Langkah ini meletakkan Idris sebagai seorang artis yang berani mengambil risiko dan tidak terikat dengan kontroversi, menjadikannya seorang ikon inspirasi bagi generasi baru dalam industri muzik tempatan.

Selepas single Dan Berakhirlah mendapat sambutan baik daripada pendengar, Idris muncul pula dengan single Pening. Menurut Idris, single ini sangat berbeza dari segi genre dan ‘mood’.

Untuk single Pening ini sangat berbeza dari segi genre dan seterusnya ‘mood’ atau ‘feel’ kerana ia membawa ‘mood’ gembira walau berdepan situasi. Berbanding dengan single sebelum ini yang membawa ‘mood’ sedih dan pop klasikal.

Rakaman lagu ini sangat membawa emosi kepada saya kerana dapat bekerjasama dengan beberapa penerbit hebat yang membuatkan saya berasa selesa dan sesuatu kelainan ketika proses rakaman.

Berbicara lebih lanjut, Idris berkata, lagu Pening memaparkan mesej mengenai kehidupan harian yang gembira dalam satu komuniti walau berdepan masalah.

Pesanan dalam lagu ini adalah mengenai kehidupan harian yang gembira dalam satu komuniti. Walaupun berdepan masalah, masih mampu mengalu-alukan semua orang tanpa mengira kepercayaan masing-masing dalam menyelesaikan sesuatu masalah.

Dalam erti kata lain, ia melambangkan harapan, kebersamaan dan kegembiraan bersama satu sama lain. Sekaligus menjadikan lagu ini begitu dekat dengan kita yang hidup dalam suasana kepelbagaian kaum, agama dan peringkat umur.

Menariknya lagi, lagu yang menggunakan lirik positif dan melodi ceria ini menawarkan sesuatu menggembirakan buat semua. Lagu ini pastinya dekat dengan halwa pendengar muzik tempatan. Ini kerana, lagu ini agak kena dengan pendengar yang menghadapi situasi ‘pening’ dalam menghadapi masalah harian.

MENARIK:  Noorkhiriah Puji Lakonan Syafie Naswip, Seronok Dapat Bergandingan Bersama – ‘Penantian 19 Tahun Tidak Sia-Sia’

Ditambah dengan lirik yang positif dan melodi yang menggembirakan, lagu ini berfungsi sebagai peringatan yang menyentuh mengenai nilai belas kasihan, perpaduan dan renungan kepada setiap insan.

Saya mahu lagu ini membawa kebahagiaan serta saya mendoakan agar lagu ini berjaya dengan cemerlang, dan orang ramai akan merasai keindahan lagu ini kerana ia sebuah lagu yang menjanjikan keindahan mesej yang mendalam dan melodi yang menyentuh jiwa.

Lagu Pening keluaran Rocketfuel Entertainment ini sudah dilancarkan secara rasmi di semua platform digital muzik sejak 7 Jun lalu.

Pening boleh dimuat turun di iTunes dan boleh juga dijadikan sebagai nada dering panggilan melalui kesemua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari dan nikmati pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian pilihan utama seperti Joox, KKBox, Spotify, Deezer, Apple Music dan juga YouTube Music. Manakala lirik video juga boleh ditonton di saluran YouTube Rocketfuel Network kelak.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular