Iman Darwasy Menyeronokkan Rakyat Pahang Dengan Kesenian

Shopee Sale


iman

Meskipun baru melangkah ke bidang seni, penyanyi cilik Iman Darwasy ternyata teruja apabila bakatnya mula disedari warganet tatkala video nyanyiannya tular di media sosial.

Pelajaran nombor satu

iman darwasy

Pernah tular dengan nyanyian semula lagu Dawai, Iman, 13, gembira apabila video itu telah melonjakkan namanya sehingga menarik perhatian beberapa pihak pengurusan untuk merencanakan kerjaya seninya.

Kata Iman, meskipun dia ingin mengejar cita-cita sebagai penyanyi namun keutamaan terhadap pelajaran tidak akan diabaikan.

Alhamdulillah, saya bersyukur kerana ramai pihak sudah nampak bakat yang ada pada diri saya ini. Sudah pasti saya gembira dan mahu melakukan yang terbaik untuk bergelar penyanyi.

Kalau boleh memang saya mahu berjaya dalam bidang nyanyian. Tapi fokus saya tetap pada pelajaran dan berharap dapat memberikan fokus kepada kedua-dua bidang dalam masa yang sama.

Bercerita mengenai awal pembabitan, Iman berkata ibu bapanya yang mula menyedari bakat sejak kecil lagi. Tambahnya, dia mula menyertai pelbagai pertandingan nyanyian sehingga diangkat sebagai juara Bintang Kecil RTM 2023 peringkat Wilayah Persekutuan.

Kemudian, Iman yang baru merakam lagu baharu untuk dijadikan tema drama Panggil Aku Dahlia terbitan Jaja Ishak Channel Sdn Bhd sekali lagi melangkah ke pertandingan Bintang Kecil RTM 2023 dan berentap bersama wakil negeri yang lain.

Walaupun tidak memang, saya gembira kerana itu merupakan pengalaman pertama saya bertanding ke acara yang lebih besar. Banyak pelajaran dan pengalaman baru yang saya terima sepanjang ia berlangsung.

Sudah pasti saya berterima kasih kepada pihak RTM yang banyak menaikkan semangat saya sehingga ke hari ini.

Dapat jemputan menyanyi

Moh Karnival Makmur

Dalam pada itu, anak sulung daripada dua adik-beradik ini teruja apabila mendapat jemputan untuk turut sama menghiburkan orang Pahang sempena Moh Karnival Makmur yang diadakan pada 16, 17 dan 18 Februari ini di Dataran Indera Pahlawan Chenor, Maran.

Bagi Iman, ini merupakan satu undangan istimewa memandangkan ini kali pertama dia diundang ke Maran bagi menghiburkan masyarakat di sana dalam Malam Kebudayaan yang diadakan pada 16 Februari ini.

Bakal berada satu pentas dengan penyanyi legenda nasyid In-Team, pastinya Iman akan sama menghayati erti kasih sayang dan ihsan sesama manusia melalui lagu-lagu yang bakal dipersembahan nanti.

Ini merupakan kali pertama saya terlibat dalam karnival seperti ini dan pastinya saya teruja untuk melihat sendiri persembahan lain seperti nyanyian lagu rakyat, alunan qasidah dan zapin Arab.

Pihak penganjur pun dah sediakan banyak aktiviti menarik sepanjang tiga hari acara berlangsung. Saya harap, orang Pahang dan kawasan sekitar tak melepaskan peluang untuk datang.

Bercerita mengenai Moh Karnival Makmur pula, pelbagai aktiviti menarik disediakan oleh pihak penganjur untuk semua ahli masyarakat yang hadir. Menariknya pelbagai hadiah juga disediakan oleh penganjur untuk mereka yang bertuah.

MENARIK:  A Aida Saran Kerajaan ‘Blacklist’ Selebriti Bermasalah, Malukan Industri Seni – ‘Saya Tak Nak Virus Ni Berleluasa’

Puluhan reruai jualan juga dibuka bukan sekadar jualan makanan dan minuman tetapi juga jualan produk tempatan yang sinonim dengan masyarakat Pahang seperti hasil kraftangan dan sebagainya.

Moh Karnival Makmur akan dirasmikan oleh Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail yang dijadualkan berlangsung pada 17 Februari, bermula jam 10.30 pagi di lokasi yang sama.

Pelbagai agensi kerajaan juga turut membuka kaunter bagi memberikan maklumat terkini tentang perkhidmatan yang disediakan oleh mereka dalam membantu melicinkan proses berkaitan.

Lebih menarik, kerajaan Pahang juga membuka pendaftaran Bantuan Prihatin Pahang untuk bayi yang baru lahir, pelajar sekolah, penuntut institusi pengajian tinggi dan segenap ahli masyarakat bagi menyalurkan bantuan.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular