Inilah Kerjaya Generasi Z yang Menarik dan Tak Terduga!

Shopee Sale


Seiring perkembangan teknologi, bukan setakat gaya hidup, malah trend kerjaya pun berubah. Buat generasi muda terutamanya Generasi Z yang digelar anak jati digital, mereka lebih menuju kepada kerjaya yang banyak berhubung dengan teknologi.

Selain terdedah kepada teknologi, wujudnya internet membuatkan Generasi Z lebih cepat belajar. Mereka juga sukakan cabaran dan bersifat lebih terbuka. Kerjaya yang ada fleksibiliti dan boleh menyokong kreativiti adalah idaman mereka!

Disebabkan adanya Generasi Z ni la, kita dapat tengok munculnya kerjaya terbaru. Ini antaranya!

Gaming/E-sports

Siapa sangka gaming boleh jadi satu bidang kerjaya? Ada yang jadi influencer, professional gamer, pelatih gaming dan banyak lagi. Kini semuanya begitu pantas dengan kebolehcapaian sangat mudah. Generasi Z adalah generasi digital asli yang boleh sesuaikan diri dan mengikuti trend berkaitan teknologi.

Podcaster

Kerjaya terbaru paling popular ialah podcaster, iaitu host program sembang atau bual menerusi medium audio digital. Ramai dari kalangan Generasi Z gunakan podcast dalam personal branding mereka. Mereka lebih suka kaedah moden berbanding medium tradisional seperti radio. Lebih stylo ah!

Competitive Eater/Mukbang

Generasi Z suka memantapkan kemahiran dan strategi, sampaikan makan pun ada strateginya. Siapa sangka zaman sekarang ni ada yang mempunyai kemahiran makan sampai boleh jadi competitive eater/mukbang sebagai kerjaya mereka. Semestinya Zermatt Neo adalah idola mereka!

Digital nomad

Banyak dari kalangan Generasi Z yang sukakan pengembaraan dan cabaran. Ada yang travel ke seluruh dunia dan menjual itinerari mereka sebagai pendapatan. Secara tak langsung ia menarik minat ramai orang untuk travel dengan berani.

Tutor/Perunding Online

Dalam era internet yang serba guna, Generasi Z mahir menggunakan aplikasi online meeting seperti Google Meet, Zoom, Discord dan lain-lain. Minat mereka dalam mengajar dan berkongsi ilmu sangat tinggi. Sebab tu mereka terdorong menjadi tutor atau perunding online sepanjang masa.

Boleh dikatakan semua kerjaya terbaru ni diminati Generasi Z sekarang. Dengan kerjaya sebegini, mereka dengan bebasnya dapat menampilkan kreativiti, produktiviti dan imaginasi unik mereka.

MENARIK:  [VIDEO] ‘Walaupun Saya Tak Punya Bapa, Tapi Hari Ini Saya Melihat Bagaimana Seorang Ayah Menyayangi Anak-Anak’ – Marlia Musa

Serlahkan potensimu dengan Internet Pantas 5G Tanpa Had bersama CelcomDigi!

Seiring dengan zaman sekarang yang menggunakan internet setiap masa, Generasi Z pasti akan dapat kerjaya yang mereka impikan. Semua ni didayakan oleh sambungan 5G oleh CelcomDigi Prepaid 5G!

Dengan Internet Pantas 5G Tanpa Had, korang boleh buat research, dapat inspirasi, buat live streaming dan banyak lagi dengan Internet 5G yang lancar pada bila-bila masa dan di mana jua untuk menyerlahkan potensi, kreativiti, kemahiran dan bakat terpendam korang.

Lepas ni korang lebih bebas untuk memutuskan gaya hidup korang sepuasnya. Jom alami pengalaman menarik yang tak berkesudahan dengan 5G di hujung jari bersama CelcomDigi Prepaid 5G!

Sebagai sebahagian daripada tawaran pengenalan mereka, CelcomDigi turut menawarkan pelanggan yang mendaftar atau menaik taraf kepada CelcomDigi Prepaid 5G baharu untuk menikmati ekstra 10GB Internet Pantas 5Gdan kuota hotspot tambahan 5x.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular