Jasmin Hamid Gembira Berat Badan Turun Hampir 10kg Selepas Sebulan Buat Pembedahan Bariatrik

Shopee Sale


Di Instagram, pelakon Jasmin Hamid meluahkan rasa teruja apabila pembedahan bariatrik yang dilakukan olehnya di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur pada Februari lalu menunjukkan hasil yang positif dan memuaskan hati.

Semakin runcing

Menurut Jasmin, dia dalam proses mendapatkan berat badan yang ideal. Tambah Jasmin, beratnya sudah susut hampir 10 kilogram (kg) sejak menjalani pembedahan itu.

Alhamdulillah saya sudah semakin runcing. Tak sampai dua bulan saya sudah turun ke 9.85 kg. Dulu diet macam nak mati pun cuma sekilo dua saja yang kurang.

Saya akan berusaha lagi untuk dapatkan target saya nak dan bersesuaian dengan ketinggian saya. Saya juga akan ikut nasihat doktor,” katanya.

Tambah Jasmin, doktor juga turut gembira melihat perubahan yang berlaku itu. Malah dia juga disarankan untuk menjaga pemakanan dan melakukan senaman agar tiada kesan berikutan penurunan berat badan.

Doktor agak gembira dengan progres saya sebab nampak saya sudah bertambah sihat. Doktor sarankan saya untuk bersenam untuk saya keep fit supaya tiada ropol-ropol dari kesan gemuk kepada kurus.

MENARIK:  Setanding Jenama Antarabangsa, The Raw. Buktikan Berjaya Bantu Para Wanita Tampil Kulit Sihat Dan Berseri

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular