Kepala Bayi Putus, Tertinggal Dalam Rahim Ketika Bersalin -‘Saya Dipaksa Teran, Walaupun Bayi Songsang’

Shopee Sale


Sekadar gambar hiasan

Seorang bayi dilaporkan meninggal dunia selepas kepalanya terputus dan tertinggal di dalam rahim ibunya, dalam satu kejadian di Indonesia baru-baru ini.

Kepala bayi terputus

Foto: Keluarga mangsa reda

Memetik laporan Detik Jatim, wanita berusia 25 tahun itu mengakui bahawa dia mempunyai tanda-tanda mahu bersalin sebelum dia mendapat tahu bahawa bayinya berada dalam keadaan lemah dan songsang. Disebabkan itu, dia pergi ke sebuah pusat kesihatan meminta surat rujukan untuk bersalin di hospital.

Tetapi siapa sangka, di sana wanita itu diminta tunggu dalam tempoh yang agak lama dan lebih mengejutkan jururawat menyuruhnya bersalin di pusat kesihatan tersebut kerana bukaan sudah sekitaar 4 sentimeter.

Saya disuruh teran tanpe diberi apa-apa suntikan. Tidak lama selepas itu, baru mereka beri suntikan dan saya dipaksa untuk terus teran walaupun ketika itu saya dah tak larat. Akhirnya, kepala bayi terputus dan tertinggal dalam rahim.

Ibu muda itu kemudian dikerjakan ke hospital untuk melakukan pembedahan bagi mengeluarkan kepala bayi dari rahimnya. Meskipun berat untuk menerima apa yang terjadi tetapi keluarga akui sudah reda dengan takdir tersebut.

MENARIK:  Maryam Younaree Teruja Tengku Ampuan Pahang Tinggal Komen Di Video, Suruh ‘Check’ Bahan Makanan Ada Alkohol Ataupun Tidak

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular