‘Kurangkanlah Bermain Media Sosial, Borak Dengan Orang Terdekat’ – Aiman Hakim Kesal Keluar Berita Palsu Sudah Meninggal Dunia

Shopee Sale


Tak ada angin, tak ada ribut tular satu berita dimuat naik di Facebook melaporkan pelakon tampan, Aiman Hakim Ridza sudah pun meninggal dunia. Biar betul?

Aiman masih hidup!

Terbaharu, Aiman atau nama sebenarnya Aiman Hakim Ridza Abdoh menegaskan bahawa dirinya belum meninggal dunia dan masih lagi bernyawa.

Menerusi hantaran dimuat naik di Instagram (IG), Aiman turut meluahkan rasa kesalnya terhadap penularan berita palsu tersebut sambil menyifatkan berita tersebut sengaja dikeluarkan individu tidak bertanggungjawab bagi mengaut keuntungan.

Ada orang DM pasal benda ini, kita ambil iktibar dari sudut positif. Pertama sekali, saya hidup lagi.

Keduanya, sosial media ini memang macam ini, lagi banyak korang habiskan masa di media sosial, lagi banyaklah orang lain yang ada untung.

Dalam pada itu, menerusi hantaran lain, suami kepada pelakon Zahirah Macwilson ini menitipkan pesan kepada pengikutnya untuk kurang meluangkan masa bermain media sosial.

Menurut Aiman, setiap individu itu perlu memperbanyakkan interaksi bersama orang sekeliling supaya dapat mengelakkan diri daripada terjebak dengan sebarang perkara yang tidak berfaedah.

Samalah juga dekat mana-mana pun, akan ada orang yang nak ambil kesempatan.

Lagi lama korang layan media sosial, lagi banyak benda merapu (mengarut) akan keluar.

Kesimpulan di sini, kurangkanlah bermain media sosia. Berboraklah dengan orang terdekat.

Sekadar info, berita palsu mengenai kematian selebriti tempatan dilihat semakin kerap tersebar sehingga membuatkan ramai yang mula terdepaya dengan berita tersebut.

MENARIK:  Kasut Sekolah Bata dengan Ciri Antibakteria Membuat Anak Selesa dan Kaki Segar

Difahamkan, berita palsu tersebut dibuat bagi mengaut keuntungan secara mudah dan orang ramai dinasihatkan untuk melakukan ‘research’ terhadap mana-mana berita yang tular di media sosial terlebih dahulu.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular