Meriahnya Rumah Terbuka Raya #KongsiBersama TikTok Malaysia, Khairul Aming & Nyna Bukater Menang Apa Tu?

Shopee Sale


Sempena Hari Raya tahun ini, TikTok Malaysia tidak ketinggalan dalam meraikan komuniti pencipta kandungannya dengan menganjurkan Rumah Terbuka #KongsiBersama Raya di The Lemuni, Janda Baik yang sangat meriah dan berwarna warni!

Pada awal Ramadan, TikTok Malaysia menjemput komuniti pencipta untuk mengekspresikan dan mempamerkan detik-detik Ramadan-Raya terbaik mereka melalui kempen ‘#KongsiBersama Ramadan & Raya Moments’.

Dari 5 hingga 24 Mac, pencipta-pencipta ini diberi peluang untuk berkongsi pandangan mereka tentang musim perayaan melalui enam kategori.

Dari enam kategori tersebut, video-video terbaik dipilih sebagai pemenang hadiah utama sebagai pengiktirafan terhadap kreativiti luar biasa mereka dalam menggambarkan semangat Ramadan dan Raya.

Untuk pengetahuan korang, entri-entri yang menang dinilai oleh panel juri terkemuka, termasuk pengarah ternama Kabir Bhatia dan penyanyi popular Malaysia, Nabila Razali.

Setiap pemenang membawa pulang hadiah wang tunai, telefon baru realme 12+ 5G, dan peluang untuk penyertaan masa depan dalam program pencipta TikTok.

Nak tahu siapa yang dinobatkan sebagai pemenang?

Pencipta-pencipta di bawah muncul sebagai pemenang bagi kategori-kategori di bawah #KongsiBersama:

  • #KongsiPOV : @yang
  • #KongsiCerita : @dyamohamad90
  • #KongsiSelera : @khairulaming
  • #KongsiFitCheck : @nynabukater
  • #KongsiTips : @zarul.hafiz
  • #KongsiJer : @bossjames_oe

Haa..ada tak nama content creator kegemaran korang?

Pemenang kategori #KongsiCerita dipilih untuk bekerjasama dengan Kabir Bhatia

Lebih menarik, pemenang yang telah dipilih oleh pengarah Kabir Bhatia dari kempen #KongsiBersama iaitu @dyamohamad90 berpeluang untuk bekerja sama mencipta dan membintangi satu filem pendek yang boleh korang saksikan di akaun TikTok Malaysia dan Dya.

Fuyoo, betul-betul pengalaman seumur hidup ni!

Selain sebuah platform yang menyajikan hiburan buat penggunanya, TikTok adalah satu ruang untuk ekspresi kreatif yang menjana kandungan yang asli dan menghiburkan. Kepelbagaian pengalaman, komuniti dan kandungan pada platform ini juga mampu mengeratkan tali silaturahim.

Ini terutamanya dapat dilihat melalui video-video yang disiarkan semasa musim perayaan, seperti Resipi Raya Ikonik 30 Hari yang ikonik oleh Khairul Aming dan Tip Mekap 30 Hari yang hebat oleh Nyna Bukater.

MENARIK:  Jongkong Emas & Barang Kemas RM2.1 Juta Milik Usahawan Terkenal Ditanam Di Dasar Sungai

Menurut Ketua Operasi dan Pemasaran TikTok Malaysia, Yin Yin Hooi, “Orang ramai tertarik kepada TikTok kerana ia adalah platform yang menghiburkan dan membangkitkan semangat yang membolehkan pencipta dan artis membina sumber pendapatan mereka sendiri.

“Melalui #KongsiBersama, TikTok memberi nafas baharu kepada hiburan melalui komuniti Malaysia yang pelbagai, berbakat dan asli, yang menyemarakkan budaya tempatan dengan kreativiti mereka. Kami berharap untuk terus meneroka dan memperkasakan bakat Malaysia, serta mentakrif semula apa itu pencipta kandungan,” tambahnya.

Jika korang ingin melihat sorotan acara dari Rumah Terbuka #KongsiBersama TikTok, layari aplikasi TikTok sekarang dan ikuti barisan pencipta kandungan tempatan yang hebat seperti Kionz Chan, Che Sayang Kitchen, Wfsufina, dan Abang Shah.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular