Natasha Hudson Nasihat Artis & ‘Influencer’ Berhati-Hati Terima Tawaran Bekerjasama Dengan Jenama Besar

Shopee Sale


Natasha Hudson

Pelakon Natasha Hudson menasihati golongan selebriti dan pempengaruh media sosial untuk berhati-hati ketika menerima sebarang tawaran menjadi duta atau bekerjasama dengan mana-mana jenama.

‘Belajar menolak’

Natasha Hudson

Menurut Natasha atau nama lengkapnya Natasha Liana Hudson, 41, selebriti dan pempengaruh perlu menolak tawaran tersebut sekiranya bayaran yang diberikan tidak setimpal dengan komitmen kerja.

Jelas aktres itu, setiap individu mempunyai nilai diri yang tinggi dan jangan sesekali mudah ‘dipijak’ atau dipergunakan.

Kepada pengaruh, selebriti dan personaliti. Jika anda merasakan bahawa byaran yang diberikan kurang atau tidak berbaloi atau kedua-duanya dalam apa jua pekerjaan yang ditawarkan kepada anda oleh jenama besar, syarikat dan agensi media sosial. Jangan terima tawaran kerja ini.

Belajar untuk menolak, menuntut, berikan terma dan syarat (t&c) anda dan pertahankan hak dan anda. Anda tidak layak untuk dilayan seperti orang bodoh apabila kebanyakan mereka berbohong kepada kita.

Bagi pekerja bebas seperti kami (freelancer), kami bergantung pada pembayaran pantas bukan 14-60 hari tempoh pembayaran. Itu cara lama. Kami tahu realiti mereka (agensi) mempunyai wang atau sudah dibayar oleh jenama. Tidak berbaloi masa kita menunggu.

Kenapa? Kerana kadang kerja telah selesai, mereka menuntut begitu banyak komitmen dan bayar sangat lambat. Jadi apa yang kita makan? Pasir?. Mengajar mereka semua itu satu pelajaran besar tentang nilai kita, masa, minyak, tol yang perlu kita belanjakan, bangun awal pagi, pakaian, makanan dan barangan solek yang perlu kita laburkan.

Natasha berkongsi mengenai luahannya itu menerusi hantaran di Instagram Story miliknya.

Dalam hantaran sama, pelakon filem Langgar itu memahami nasib golongan selebriti dan pempengaruh yang berkerja sebagai ‘freelancer’ perlu melakukan pelbagai perkara untuk menyara kehidupan.

Bagaimanapun, katanya jangan mudah terpedaya dengan segelintir agensi yang bersikap acuh tidak acuh.

Berhenti dibuli oleh ‘penipu’ ini. Mereka sesuka hati memilih dan memilih siapa yang mereka mahu bayar lebih tinggi dan bayar rendah. Dan juga percuma. Tidak lupa siapa yang mendapat gaji dahulu dan kemudian.

Nilai diri anda lebih besar daripada memenuhi keperluan mereka. Jangan berundur dan jangan bersimpati dengan mereka yang tidak mahu cemerlang dalam industri atau tidak membuat perubahan yang membantu industri.

Ingat siapa yang akan meletakkan makanan di atas meja. Ia adalah anda sendiri dan anda perlu dibayar dengan adil dan tepat pada masanya mengikut apa yang anda mahukan. Anda tahu kualiti kerja anda.

Dan bagi jenama yang tidak membayar dan mahu kerja percuma bersabar dan jangan menjadi keldai atau mendesak sebaik sahaja anda memberikan ‘hadiah’. Kita semua mempunyai 1001 perkara dan komitmen untuk dilakukan dan untuk terus hidup.

MENARIK:  Lemang, Ketupat & Rendang Antara 10 Menu Wajib Ada Setiap Kali Hari Raya!

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular