Pasangan Pempengaruh Direman 4 Hari Bantu Siasatan Salah Guna Kuasa Dapatkan Suapan

Shopee Sale


aisyah alif sprm

Pasangan suami isteri yang juga pempengaruh Islamik ditahan reman 4 hari bagi membantu siasatan mengenai salah guna kuasa untuk mendapatkan suapan.

Empat hari tahan reman

aisyah alif sprm

Perintah tahanan reman yang bermula Khamis sehingga 14 Julai itu dikeluarkan Hakim Majistret Irza Zulaikha Rohainuddin di Mahkamah Majistret Putrajaya pada Khamis.

Menurut peguam yang mewakili pempengaruh berkenaan, Abd Rahim Ali, dua anak guamnya direman di bawah Seksyen 23 Akta SPRM.

Mereka direman selama empat hari bermula hari ini sehingga 14 Julai atas Seksyen 23 Akta SPRM, salah guna kuasa.

Sementara itu, ditanya adakah siasatan hari ini berhubung penyelewangan wang seperti dilaporkan sebelum ini, Abd Rahim menafikan perkara berkenaan.

Kalau tanya saya tidak sama, lain (penyelewengan wang). Jika lihat Seksyen 23 adalah pegawai awam di badan awam menyalahguna kedudukan untuk mendapatkan suapan.

Terdahulu, pasangan tersebut hadir di Mahkamah Majistret Putrajaya pada jam 9.20 pagi Rabu bagi permohonan reman.

Sebelum ini, media melaporkan pasangan tersebut yang terpalit dengan isu dakwaan menyeleweng kutipan derma ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), pada Rabu.

MENARIK:  [VIDEO] Netizen Kritik Gaya Tudung Anak Aaron Aziz, Ini Respon Tuan Badan – ‘Kalau Nak Tegur Boleh, Tapi Jangan Kasar Sangat’

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular