PU Riz Malas Sibuk Kes Curang Rumah Tangga Orang Lain, Nasihat Guna Saluran Tepat Untuk Selesai Masalah

Shopee Sale


Haris Ismail

Pendakwah selebriti, Haris Ismail mengambil pendekatan untuk tidak mengulas mengenai kes curang yang berlaku dalam rumah tangga orang lain.

Tak sibuk kes curang

Haris Ismail

Bagaimanapun, Hariz atau mesra dengan sapaan PU Riz berpendapat, tiada bahtera rumah tangga yang sentiasa tenang dan pastinya ada kala akan diuji.

Pada pendapat saya, dalam setiap rumah tangga pasti ada pasang surutnya. Namun kalau nak komen fasal kes curang dalam rumah tangga, jauh sekali (tidak layak).

Bagaimanapun nasihat saya kepada semua orang termasuk diri sendiri tak usah ambil tahu tentang hal rumah tangga orang.

Haris berkongsi mengenai pandangannya itu menerusi sepotong video yang dimuat naik di TikTok UrTV.

Dalam hantaran sama, suami kepada selebriti popular Noor Neelofa itu turut menasihati orang ramai untuk tidak menyibuk hal rumah tangga orang lain.

Sesuatu itu jadi panas disebabkan ada yang terlalu nak ambil tahu. Kita ini kalau ada orang buat baik, kita tak berapa minat. Tetapi kalau orang itu buat buruk, kita boleh ingat sampai bila-bila.

Tambah Haris, sekiranya berlaku kes curang, pasangan suami isteri boleh terus menyelesaikan kes berkenaan di mahkamah syariah.

Lagipun sekarang ini ada saluran yang betul. Kalau sesuatu perkara itu terbukti bersalah boleh terus pergi mahkamah syariah.

Malah akan ada orang yang dilantik untuk utarakan pandangan dan selesaikan sesuatu isu. Orang lain cukup sekadar ambil iktibar.

MENARIK:  Marissa Dania Memadam Komen Di IG, Tetapi 'Repost' Story Seperti Biasa

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular