SAYS Lancar Kempen ‘Make It Make Cents’, Jom Sama-Sama Celik Kewangan!

Shopee Sale


SAYS telah melancarkan kempen literasi kewangan, ‘Make It Make Cents’ bertujuan bagi memperkasakan dan mendidik orang ramai tentang pengurusan kewangan.

Kempen berlangsung sehingga Mei

Kempen ‘Make It Make Cents’ ini akan berlangsung sehingga 31 Mei 2024 dan ianya melibatkan penonton melalui pelbagai sumber dari artikel, video, dan kandungan media sosial. Sebuah laman web khas juga telah dilancarkan untuk kempen ini, di mana semua kandungan akan disimpan.

Kempen ini juga bertujuan untuk menyambung kesenjangan dalam pengetahuan kewangan, melengkapi individu dengan alat yang diperlukan untuk membuat keputusan yang berinformasi tentang wang mereka.

‘Make It Make Cents’ merangkumi tiga tonggak utama iaitu cara membuat wang, menyimpan wang, dan melabur wang, serta menjalankan ciri-ciri eksklusif tentang rakyat Malaysia yang telah berjaya dalam bidang keusahawanan dan pengurusan wang.

Sorotan Utama Kempen “Make It Make Cents”

Kalkulator Kekayaan Bersih: Gunakan alat khas yang terdapat di laman web secara percuma untuk mengira kekayaan bersih anda.

Artikel Komprehensif: SAYS akan menerbitkan siri artikel mendalam yang meliputi pelbagai topik seperti penyusunan bajet, penghasilan pendapatan, dan pengurusan hutang bagi membantu meningkatkan literasi kewangan masing-masing.

Wawancara Eksklusif: SAYS akan bekerja dengan pakar dalam bidang ini, serta usahawan, pelabur, dan NGO, untuk menekan isu-isu kewangan yang rumit, supaya orang ramai dapat mengikuti jejak orang-orang berjaya.

Video Maklumat: Siri video berformat pendek akan memecah konsep-konsep kewangan yang kompleks menjadi kandungan yang mudah dimakan dan menghibur, menjadikannya mudah bagi penonton untuk memahaminya.

Kandungan Media Sosial: SAYS akan berkongsi kandungan ini di TikTok, Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp, Threads, dan Telegram untuk menyediakan infografik, tinjauan pendapat, galeri, dan lain-lain lagi. Pembaca digalakkan untuk mengikuti kami di @saysdotcom.

MENARIK:  [VIDEO] Beto Kusyairy Buat Gadis-Gadis Tak Keruan, Bantu Beri Arahan Keluarkan Kereta Dari Parkir ‘Shopping Mall’

Dapat sampaikan ilmu dengan cara menarik

Sekadar gambar hiasan

Sementara itu, Ketua Projek iaitu Sukhbir Cheema berharap agar kempen tersebut dapat menyampaikan kewangan peribadi kepada pembaca dalam cara yang menyeronokkan, menarik, dan informatif.

Kami percaya bahawa lebih ramai rakyat Malaysia yang dilengkapi dengan kemahiran kewangan peribadi akan membuka jalan ke arah Malaysia yang kukuh dari segi ekonomi pada masa depan.

Kempen literasi kewangan Make It Make Cents sejajar dengan misi SAYS untuk memberdayakan individu dengan pengetahuan yang boleh memberi impak positif kepada kehidupan mereka.

SAYS menjemput orang ramai untuk menyertai kempen ini, mengikuti kemas kini di media sosial dengan menggunakan hashtag #MakeItMakeCents, dan memulakan perjalanan ke arah pemberdayaan kewangan.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular