Setahun Jagung Bukan Penghalang Syazia Atelier Tebus Pasaran Antarabangsa, Kota Paris Jadi Saksi ‘Fashion Show’ Pertama

Shopee Sale


syazia paris

Jenama fesyen tempatan, Syazia Atelier mula melangkah jauh apabila baru sahaja selesai mengadakan pertunjukan fesyen pertama di Place Vendom, Paris, baru-baru ini.

Masih hijau dalam dunia fesyen

syazia paris

Menurut Datuk Suhaila Semaru selaku pemilik jenama Syazia Atelier, berkata perniagaannya baru setahun jagung ditubuhkan. Namun, itu tidak menjadi penghalang untuk dirinya berdiri dalam kelas tersendiri dan terus melebarkan sayap.

Kami baru sahaja ditubuhkan pada akhir 2023. Pada tahun 2024, jenama ini berjaya menempatkan diri dalam kelas tersendiri untuk bersaing dengan jenama antarabangsa. Kami mulakan langkah dengan acara pertunjukan fesyen di kota Paris.

Paris adalah kota fesyen yang terkemuka di mata dunia. Jadi, kami memilih Paris untuk menjadi saksi pertunjukan fesyen pertama kami.

Perkenalkan batik

syazia

Kata Suhaila, dia memilih untuk mempersembahkan lapan koleksi resort mengetengahkan motif batik Malaysia yang diberi sentuhan moden.

Ditanya kenapa batik menjadi pilihan, jawabnya kerana dia anak jati Terengganu selain merasakan ia amat sesuai untuk pasaran antarabangsa.

Kenapa memilih batik? Saya anak jati Terengganu. Saya mahu tampilkan bakat tempatan yang mempunyai pelbagai idea kreatif. Pereka batik saya merupakan anak muda tempatan berbakat dan ini masa mereka bersinar.

Dalam koleksi resort wear ini, kami menggunakan rona jingga dan merah jambu. Dua warna diramalkan sebagai warna kegemaran ramai pada tahun 2024 dan 2025. Selain itu, jenama ini juga baru sahaja memperkenalkan koleksi ‘ready to wear’ (RTW) untuk Hari Raya.

Dalam pada itu, Suhaila berharap agar langkah kecil ini dapat diterima positif oleh orang ramai terutama untuk penggemar batik.

Kami berharap usaha kecil ini mendapat maklum balas positif untuk mengangkat seni batik kita di persada dunia. Semoga langkah ini boleh meletakkan jenama Syazia Atelier untuk menembusi pasaran global.

Kami berharap, jenama yang kami banggakan ini dapat bermula dengan baik di Malaysia dan seterusnya di luar negara, insya-Allah.

MENARIK:  Bella Astillah Dedah Aliff Aziz Curang 11 Kali – ‘Dia Juga Pernah Curang Dengan Adik Saya Sendiri’

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular