Siti Nurhaliza Kongsi Pengalaman Rakam Lagu ‘Air Mata Syawal’ – ‘Tengah Selesema Suara Sengau, Tapi Pak Ngah Kata Kena Dengan Mood’

Shopee Sale


Siti Nurhaliza

Penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza mendedahkan tahap kesihatannya tidak berada dalam keadaan baik ketika merakam lagu hari raya berjudul ‘Air Mata Syawal’ yang dilancarkan pada 2003.

Tidak sihat, suara sengau

Siti Nurhaliza

Menurut Siti, ketika itu dia sedang mengalami selesema sehingga menyebabkabn suaranya sedikit sengau.

Meskipun tidak sihat, Siti berkata pencipta lagu tersebut iaitu Allayarham Pak Ngah memuji nyanyianya kerana sesuai dengan ‘mood’ lagu ‘Air Mata Syawal’.

Cerita fasa lagu Air Mata Syawal, masa rakam saya tengah selsema. Memang suara tengah sengau dan kebetulan kena lagu yang mood sedih.

Pak Ngah pun suka, sebab mood sedih itu kena. Kalau saya tengok semua muzik video pun akan rasa sedih sebab ada gambar arwah ayah dalam muzik video.

Siti berkongsi mengenai perkara itu ketika menjadi tetamu dalam program podcast Kool 101.

Dalam masa sama, ibu kepada dua cahaya mata itu berkata lagu tersebut ditujukan khas buat mereka yang tidak dapat pulang ke kampung halaman untuk menyambut Lebaran.

Lagu Air Mata Syawal itu memang lagu sedih, sebab dalam banyak-banyak lagu raya yang meriah mesti kena ada satu lagu yang sedih.

Bukan semua orang dapat pulang ke kampung untuk beraya, jadi untuk mereka yang tidak balik lagu ini untuk anda.

MENARIK:  Nabila Huda Dakwa Pihak Produksi Menipu, Putar Belit Cerita – ‘Bila Masa Pernah Berbincang & Tiada Kata Sepakat?’

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular