Teman Lelaki Mengajak Untuk Kahwin Tetapi Meminta Anak-Anak Tinggal Di Rumah Anak Yatim – Alasan ‘Ingin Hidup Tanpa Membawa Kenangan Lama’

Shopee Sale


Sekadar gambar hiasan

Baru-baru ini, seorang wanita bergelar ibu tunggal meluahkan rasa buntu apabila si kekasih menyuruhnya untuk meninggalkan anak-anaknya di rumah kebajikan anak yatim atau di pusat tahfiz.

Bakal suami suruh tinggal anak rumah kebajikan

Menerusi hantaran yang dikongsikan semula di Facebook, wanita berkenaan memberitahu bahawa cadangan itu diutarakan oleh bakal suaminya itu kerana lelaki terbabit mendakwa mahu memulakan hidup baharu bersamanya tanpa sebarang ‘kenangan lalu’. Menurut wanita itu, dia memiliki dua anak berusia tujuh dan empat tahun hasil perkahwinannya terdahulu.

Dia tunggu saya beri keputusan, terus dia akan masuk meminang.

Sementara selaku rakan confessor, Nur Afifah Husman memberi pandangannya bahawa menjauhkan diri serta menyisihkan anak-anak ke satu tempat yang lain bukanlah jaminan untuk mereka bahagia sebagai suami isteri. Tambahnya lagi, sekiranya benar perasaan ‘cinta’ itu wujud, maka lelaki tersebut seharusnya menyayangi dan menerima keluarga pasangannya.

Tak rasa zalim ke buat macam tu? memisahkan anak yang kecil dengan ibu.

Kalau kita sebagai mak diorang ni pon nak sisihkan mereka, dekat mana lagi diorang nak tumpang kasih sayang dan bermanja. agaknya kalau diorang tahu kita akan tinggalkan mereka, mereka pon tak nak lahir dari rahim kita kan?

Dalam pada itu, Afifah sempat menasihati para wanita agar berhati-hati dalam memilih pasangan hidup dan jangan mudah terpedaya dengan kata-kata manis dan cinta mereka.

MENARIK:  [VIDEO] Diasak Selesaikan Hutang, Datuk Red Minta Semua Bersabar – ‘Mana Ada Dalam Seminggu Orang Nak Bagi Saya 10 Juta’

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular