Tips dari Amyra Rosli bagi anak-anak: Jangan Cakap Tipu & Perlakukan Mereka Seperti Orang Dewasa

Shopee Sale


Pelakon Amyra Rosli dan suami, Amar Bahrin berkongsi cara mereka dalam mendidik anak-anak supaya mendengar kata dan tidak ingkar arahan ibu bapa.

Tips bagi anak-anak dengar cara

Ketika ditemui di majlis pra pelancaran Koleksi Habib Rantaian Kasih 2024, Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati binti Rosli akui, dia dan Amar tidak mengalami masalah dalam membesarkan anak-anaknya iaitu Aqeef Anaqi dan Ayra Aryssa. Tambah Amyra lagi, kedua-dua anaknya itu sangat mudah mendengar kata dan mengingati sesuatu arahan.

Jangan tipu anak-anak. Bijak diorang lain macam sikit. Layan mereka seperti orang dewasa, itu je rahsianya. Tunjukkan contoh yang bagus dekat rumah. Walaupun kami sebagai ibu bapa banyak kekurangan tapi saya dan Amar sangat berusaha untuk sorokkan kekurangan kami depan anak-anak.

Apabila ditanya mengenai persediaan mereka sekeluarga sebelum menerima sesuatu tawaran (melibatkan anak-anak), Amyra berkata dia dan Amar akan berbincang dan bertanyakan pendapat Anaqi dan Aryssa terlebih dahulu sebelum membuat apa-apa keputusan.

Saya tidak memaksa anak-anak sebab kami tak nak menyusahkan pihak-pihak lain. Sebab tu kami jujur. Sehari atau dua hari sebelum, kami dah beritahu jadual penggambaran dan jelaskan kepada mereka.

Tambah pasangan merpati dua sejoli ini lagi, mereka tiada sebarang halangan sekiranya anak-anak mahu menceburkan diri dalam industri seni tetapi mahu anak-anak menumpukan dan menamatkan pelajaran terlebih dahulu.

Kami berdua dalam industri ini, siapalah kami untuk menyekat mereka jika waktu itu mereka sudah matang. Ibu bapa saya sokong saya di mana saya berada sekarang dan itu juga yang saya akan buat dekat anak-anak. Restu dan sokongan ibu bapa buatkan anak-anak lebih ikhlas dalam sesuatu pekerjaan yang mereka buat.

Sekadar info, koleksi habib tahun ini menampilkan tema ‘Anyaman’ dan mengetengahkan ikatan kekeluargaan yang erat sempena kempen Hari Rayanya yang dikenali sebagai Rantaian Kasih.

MENARIK:  Saharul Ridzwan Jual Rumah Di Cyberjaya – ‘Dengan Pengorbanan, Akan Datang Kemanisan’

Kempen Rantaian Kasih 2024  menampilkan duta-duta terkenal seperti Amyra Rosli bersama keluarganya, Sharifah Rosa dan Ezzanie Jasnie.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular