Tom Mengalami Kesan Tebusan Yang Selesa Semasa Melahirkan Di Hospital Kerajaan, Kos Lebih Rendah Dari Yang Dijangkakan – ‘Bayaran Sebanyak RM24 Untuk Epidural Sahaja’

Shopee Sale


Tom Fuad Rahman

Penyanyi Tom akui lebih selesa untuk melahirkan cahaya mata keempat di hospital kerajaan berbanding swasta.

Jimat kos

Tom Fuad Rahman

Tom yang menunggu hari untuk bersalin berkata kesemua anaknya sebelum ini juga dilahirkan di pusat perubatan kerajaan.

Malah, dia akui dapat berjimat memandangkan kos rawatan di situ lebih murah berbanding hospital swasta.

Pada saya mana-mana hospital sama sahaja. Dekat hospital kerajaan pun saya boleh minta epidural. Malah saya sudah biasa beranak di hospital kerajaan, anak-anak saya yang sebelum ini semua hospital kerajaan.

Saya sayang duit, beza swasta dan kerajaan bukan beza sedikit tapi banyak. Saya pernah periksa kalau bersalin normal di swasta harganya RM6000 hingga RM7000.

Saya dulu duduk lima hari bersalin dekat hospital kerajaan siap dapat epidural bayar RM24 sahaja. Rasa sakit sama sahaja.

Layanan hospital kerajaan pun bagus. Saya bukan nak kedekut, tetapi saya rasa duit itu boleh guna untuk keperluan lain seperti barang-barang bayi. Duit nak cari bukan senang.

Tom berkongsi mengenai perkara itu menerusi sesi siaran langsung di TikTok miliknya, pada Khamis.

Dalam pada itu, Tom berkata suaminya, Fuad Rahmah ada mengeluh dan memintanya untuk bersalin di hospital swasta. Namun, selepas berbincang dengan suami, akhirnya memahami.

Fuad adalah mengeluh cakap tak boleh nak teman saya sepanjang kena tahan di wad, tetapi saya cakap dengan dia dan berbincang, beritahu saya okay sahaja. Yang penting masa saya nak meneran dia ada di sisi.

Sementara itu, bekas peserta program Gegar Vaganza musim ke-9 itu mendedahkan dia ada menerima mesej daripada pengikutnya yang bertanyakan mengapa tidak memilih hospital swasta sedangkan dia seorang selebriti.

Kadang-kadang ada juga yang mesej saya tanya kenapa saya artis tetapi bersalin di hospital kerajaan, saya jawab artis pun boleh apa beranak dekat kerajaan.

Untuk info, Tom selamat bergelar isteri kepada Fuad pada 26 Februari 2023 di Batam, Indonesia.

MENARIK:  Stacy, Bunga Matahari, Juara The Masked Singer Malaysia 4 Seperti Ramalan

Pasangan itu kemudian berkongsi berita gembira apabila mengumumkan Tom hamil anak pertama mereka pada Jun 2023.

Imbas kembali, Tom pernah berkahwin sebanyak dua kali dan dikurniakan tiga orang cahaya mata lelaki menerusi perkahwinan terdahulu.

Sementara itu, Fuad juga pernah mendirikan rumah tangga sebanyak dua kali.

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular