[VIDEO] ‘Buka Aib Orang, Dianggap Hebat..Murah Sangat Maruah? Kasihan Mak Bapak Kau’ – Zed Zaidi

Shopee Sale


Presiden Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN), Zed Zaidi meluahkan rasa kurang senang dengan kisah yang tular di media sosial, baru-baru ini.

‘Buka aib orang, dianggap hebat’

" data-video-id="7362692617781415176">
@rozaidijamil Pagi pagi aku dah terasa meluat nak muntah pun ada bila aqidah pun kau tak faham rasa malu tu dah takde.. #terciduq #teamzedzaidi #malaysia #malaysiaviral #malaysiabangkit?? #tiktok #tiktokmalaysia #fyp #fy #foryoupage #fypage #kamisempoi #artis #artismalaysia ? original sound – ZED ZAIDI

Menerusi video pendek yang dikongsikan di TikTok, Rozaidi bin Abdul Jamil atau lebih dikenali sebagai Zed Zaidi menganggap ada sesetengah orang Islam seakan ‘menghalalkan’ sesuatu perkara yang haram.

Bangun pagi, buka media sosial semua cerita pasal kau. Luar nampak Islam, tapi akidah..dia tak faham. Tatu di badan, dianggap halal.

Dalam pada itu, pelakon dan penyanyi itu juga menganggap individu terbabit seakan tidak malu menceritakan aib sendiri kepada umum. Selain menyifatkan tindakan itu telah mencalarkan maruah diri sendiri.

Buka aib orang, dianggap hebat. Buka aib sendiri, itu yang dibanggakan. Mana maruah kau? Murah sangat maruah sampai kau tak tahu malu. Kasihan mak bapak kau.

Menjengah ke ruangan komen, ada di antara wargamaya akui turut ‘muak’ dengan kisah-kisah tersebut malah ada yang bersetuju dengan tindakan Sarah Yasmine yang mendedahkan kebenaran.

MENARIK:  ‘Jasmine Project Love’ Berjaya Raih Dana RM200k, Hulur Bantuan Kepada Yang Memerlukan

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular