Video: Misya Berkongsi Pengalaman Kahwin dengan Aslam Ketika Masih Belajar dan Berpantang Anak Pertama Semasa Internship

Shopee Sale


Isteri kepada Aslam iaitu Misya Mazlan sekali lagi meraih perhatian ramai apabila dia mendedahkan pernah bersekolah di pusat tahfiz.

‘Saya dibawa ke Mesir selama setahun’

Menerusi video yang dikongsikan di TikTok Hejja HQ, Misya memberitahu bahawa dia pernah ke Mesir selama setahun sebelum kembali semula ke Malaysia untuk menyambung pelajaran di peringkat menengah (SPM).

Saya belajar di sekolah menengah sampai tingkatan dua kemudian sambung belajar Al-Quran. Lepas tu daripada tahfiz tu saya dibawa ke Mesir selama setahun.

Selepas menamatkan Fast Track SPM (program pembelajaran secara ‘trek pantas’ bagi pelajar lepasan tahfiz), Misya atau nama sebenarnya Umisya Mazlan menyambung pelajaran ke peringkat diploma dalam jurusan pendidikan perguruan di Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) atau kini dikenali sebagai Universiti Islam Selangor (UIS).

Sewaktu bergelar seorang pelajar, Misya membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga bersama suami, Aslam.

Masa diploma iaitu sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Misya kahwin. Masa tu tak habis diploma lagi. Kahwin sambil belajar, Selepas tu, dapat anak pertama dan masa tu tengah intern (latihan industri). Saya berpantang masa tengah intern. Nasib baik masa tu online, sambil jaga anak sambil intern jadi cikgu.

Bercerita dengan lebih lanjut, Misya berkata dia menyimpan hasrat untuk menyambung pelajaran ke peringkat Ijazah Sarjana Muda namun masih belum berkesempatan berbuat demikian.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata wargamaya memuji Misya dan menyifatkan dia seorang wanita yang bijak. Tidak kurang juga ada di antara mereka, tidak menyangka bahawa Misya seorang pelajar tahfiz.

MENARIK:  Pelakon Membantu Teman Lelaki, Didakwa Membunuh Anak Dalam Kolam Renang

Video

" data-video-id="7340860035095858434">
@hejjahq Thank you @umsymzln sudi bekerjasama dengan kami untuk projek Hegula x Misya, projek masak resepi lebih sihat dengan Hegula. Sambil masak2 kita borak2 terkeluarlah cerita cinta Misya. Tak sangka kan misya belajar sampai ke mesir, misya belajar quran, budak tahfiz boleh cakap arab tau. Bukan biasa2 misya ni.. patutlah misya sangat tabah dalam dugaan ni.. nak tahu misya masak apa, dan banyak lagi cerita misya jangan lupa follow okay ?? Hegula x Misya. Terbaik @eaisyah_listra. #hegula #hejjahq #pemanisgantigula #pemanissemulajadi #hidupsihat #stopgula #lifestyle #hegulaxmisya #umisyamazlan #misya ? original sound – Hejja HQ

The following two tabs change content below.

News Portal
News Portalhttps://worldbulletins.com
Latest trending news and shopping promotions

Similar Articles

ADVERTISEMENTShopee Sale
Exclusive
Home Living Promotions

Most Popular